POSJET S DRUGOG SVIJETA

Žena za dlaku izbjegla smrt u krevetu: ‘Dok sam spavala, na jastuk mi je sletio meteorit!‘

Ruth Hamilton koja je izbjegla bliski dodir s meteoritom, zahvaljuje zvijezdama što je izbjegla veliku nesreću.
Meteorit u krevetu
 Ruth Hamilton/Zuma Press/Profimedia

Ruth Hamilton iz kanadskog gradića Golden u Britanskoj Kolumbiji za dlaku je izbjegla smrt. Naime, tijekom noći u njenu je spavaću sobu pao meteorit koji je sletio upravo na njen jastuk, prenosi The Sun.

"Samo sam poskočila iz kreveta i potrčala upaliti svijetlo, nisam mogla shvatiti što se oko mene događa", rekla je.

Ruth je iz sna probudio glasan udarac na njenom krovu, a kad je upalila svjetlo ugledala je posjetitelja s drugog svijeta, kako je opisala meteorit.

Od straha je pozvala policiju koja je utvrdila da strani predmet nije stigao s gradilišta u blizini, no nisu mogli utvrditi odakle je zaista došao.

image
Meteorit propao kroz krov
Ruth Hamilton/Zuma Press/Profimedia


"Nazvali smo projekt Canyon da provjerimo rade li miniranje, nisu ga radili, ali su rekli da su vidjeli jarko svjetlo na nebu koje je eksplodiralo i izazvalo neke udare", rekla je Hamilton.

Tad su shvatili da je njen dom pogodio meteorit koji je pao s neba.

"Tresla sam se od straha kad se to dogodilo, mislila sam da mi je netko skočio na krov ili da je u susjedstvu došlo do pucnjave; no odahnula sam kad smo shvatili da je to samo padajuća zvijezda", zaključila je Ruth Hamilton koja je fascinira činjenicom da meteor može biti star milijardama godina.

U ovim trenucima milijuni meteora lete Zemljinom atmosferom. Mogu se uočiti na 120 tisuća kilometara iznad Zemlje, a lete brzinom od 70 tisuća kilometara u sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:15