NASILNE I OPASNE

Ženu koja je šetala psa pregazilo stado bijesnih krava. A bila je vegetarijanka

Seljaci tvrde da je ista luda krava ozlijedila jednog muškarca 28. svibnja ove godine

Ilustracija

 Boris Kovačev/Cropix

Izašla je samo prošetati psa. Britanka (55) imala je nesreću da je naletjela na stado od 30 krava. Seljaci su je pronašli kako leži na zemlji oblivena krvlju, pokraj sela Billingshursta u zapadnom Sussexu. Brzo su stigli policajci i hitna pomoć, pokušali su je oživjeti, ali bez uspjeha.

Seljaci tvrde da je ista luda krava ozlijedila jednog muškarca 28. svibnja ove godine. Nanijela mu je tako teške ozljede da je morao biti helikopterom prebačen u bolnicu, ali je preživio, javlja britanski Daily Mirror.

Jedan od seljaka kaže da je vidio ženu kako leži nasred polja, možda 20 metara od pješačke staze. Ekipa hitne pomoći pokušavala ju je reanimirati, pojavio se helikopter. "Dok smo stajali na prilazu, pojavila se žena koja je rekla da je upravo na Facebooku vidjela da je pronađen pas njezine sestre, zvala je sestru i nije se javljala", rekao je očevidac. Ta je žena zatim ugledala svoju sestru kako leži na zemlji.

Oživljavanje je trajalo možda i sat vremena, na kraju je liječnik prekinuo postupak reanimacije. Žena je radila kao trgovkinja. Jedna od svjedokinja je rekla da je bila draga i nježna i da je voljela svog psa. "Sama pomisao da ju je zgazila krava jednostavno je odvratna. Nije ni jela životinjsko meso, bila je vegetarijanka", rekla je svjedokinja.

Najvjerojatnije je riječ o stadu od 30 krava. Farmer je postavio naokolo znakove s natpisom "Krave s teladima su opasne, ne prelazite im preko puta ako imate psa sa sobom".

Belinda Jackson (52) odselila se iz sela u travnju, ali je ispričala kako su njezini bivši susjedi požurili spasiti žrtvu. Ovo nije prvi put da se tako nešto dogodilo. "Krave su zapravo prilično nasilne i jure za psima, čini se da ih brkaju s vukovima", tumači Belinda Jackson. Ona pretpostavlja da su krave krenule za psom nesretne žene, a ona je sigurno pokušala pomoći psu.

Ima nešto ludo u tim kravama, kaže žena koja se tek iselila iz tog kraja. Prema podacima Odbora za zdravlje i sigurnost (HSE) britanskog parlamenta, u dvadeset godina, od 2000. do 2020., krave su usmrtile 98 ljudi u Velikoj Britaniji. Većinom su se okomile na svoje vlasnike i radnike u poljoprivredi, a 22 žrtve su drugi građani. Krave napadaju ljude najčešće dok šetaju pješačkim stazama u seoskim područjima, najčešće kad su u šetnji i u pratnji pasa.

Analizirajući statistiku napada, uočljivo je da su u tim situacijama i krave također najčešće s telićima, pa napadaju kako bi zaštitile svoje mlade. Stručnjaci pozivaju da, u slučaju riskantnog susreta, pustite psa s povoca. Pas će najvjerojatnije pobjeći, a krava će ganjati njega, a ne vas. Također se savjetuje da se udaljite polako jer ako potrčite, mogli biste izazvati kravu, upozorava Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:37