SVE JE SNIMLJENO

Žestok obračun izbio u popularnom kafiću: ‘Zaposlenicu sam nazvala damom, napala me...‘

Transrodna zaposlenica Starbucksa nazvala je Vanessu "transfobičnom Karen"
 Screenshot/Twitter

Vanessu Thomas (55) napala je transrodna voditeljica Starbucksa zbog toga što je upotrijebila riječ "dama" za jednu od zaposlenica, a one se ne identificiraju kao žene. Snimka prikazuje verbalni obračun koji je, navodno, započeo time što je Thomas kavu htjela platiti gotovinom, prenosi Daily Mail.

Nakon što je izvadila novac, voditeljica poslovnice obavijestila ju je da to neće biti moguće jer primaju samo kartice. Thomas joj je odgovorila da ne razgovara s njom, već s damom iza pulta što je započelo veliku svađu. Voditeljica je u međuvremenu otpuštena, a policija istražuje incident.

- Cijeli događaj jako je uzrujao Vanessu koja je trenutno na bolovanju, rekao je njen rođak za Daily Mail.

55-godišnjakinja tvrdi da je jedna od zaposlenica njene stvari bacila na pod dok ju je izbacivala iz kafića. Incident je snimao Vanessin partner Mark Andrews Thomas (60) i potom ga objavio na društvenim mrežama.

- Zgrabio mi je torbu, bacio je na pod, izgurao me van i zalupio vratima na kojima se razbilo staklo. Obukao je kaput i otrčao, sve sam prijavila policiji i Starbucksu, napisala je Vanessa.

Transrodna zaposlenica Starbucksa nazvala je Vanessu "transfobičnom Karen". Karen je podrugljiva uvreda koja se koristi kao opis tipične sredovječne bijele žene. Nakon što joj je odgovorila da nije transfobična, zaposlenica joj je pljesnula pred licem i odbila joj vratiti ostatak novca dok ju je tjerala iz kafića.

Dok joj je ponavlja da izađe iz poslovnice, zaposlenica je ugledala muškarca koji je mobitelom snimao sukob. Zaposlenica se uputila prema muškarcu i krenula nasrtati na telefon prijeteći mu da izbriše snimku. Cijelom događaju svjedočilo je još sedam ljudi koji su u Starbucks došli popiti kavu.

- Sigurno starim jer mi se čini da je svijet u kojem živimo prepravljen zatucanim ljudima - imaš opciju, budi što želiš biti, ali mi nemoj to nabijati na nos. I kupujte kavu gotovinom!! Nadam se da će se Starbucks pozabaviti ovom osobom, napisao je uz objavljenu snimku.

Snimka je izazvala oštre kritike na društvenim mrežama, a mnogi su je korisnici kopirali na Starbucksov Twitter profil i zahtijevali odgovore.

- Ovu osobu treba otpustiti! Oni su tu da služe klijentima - a ne da ih zlostavljaju, napisala je jedna korisnica, druga ju je podržala i dodala: "Prestanite dopuštati ovakvo ponašanje. Niti jedan se zaposlenik ne bi trebao tako ponašati prema kupcu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:11