'TEORETIČAR ZAVJERE'

ŽESTOKI SUKOB TRUMPA I VODITELJICE Nakon što je optužio njenog muža za ubojstvo, ona mu odbrusila: 'Ti si stvarno okrutna, bolesna i odvratna osoba!'

 
 AFP

Američka TV voditeljica oštro se obrušila na Donalda Trumpa nakon njegove opaske da se njezin muž, ujedno i bivši potpredsjednik iz Obamine administracije, možda izvukao s ubojstvom, piše BBC.

Naime, Trump je na Twitteru, čini se, pokušao povezati voditelja na MSNBC-u Joea Scarborougha sa smrću svoje pomoćnice otprije dvadesetak godina, što je teorija zavjere koju je policija odavno opovrgla.

'Donald, ti si vrlo bolesna osoba', kazala je voditeljica Mika Brzezinski braneći svoga supruga.

Također, uputila je zahtjev Twitteru da ukloni predsjednikove sporne objave.

Što je još Brzezinski kazala?

'Opet tvita razne teorije zavjere o Joeu, lažno ga optužujući za ubojstvo', kazala je Brzezinski tijekom emisije Morning Joe na MCNBC-u te se nakon toga obratila direktno Trumpu.

Zapitala se i kako je moguće da predsjednik izloži obitelj preminule asistentice u Kongresu – za koju policija kaže da je umrla prirodnom smrću 2001. u uredu Joea Scarborougha – 'takvom sranju'.

'Donald, ti si bolesna osoba', rekla je Brzezinski. 'Ti si stvarno okrutna, bolesna i odvratna osoba.'

Dodala je i kako su Trumpovi tvitovi samo način da odvrati pažnju javnosti od pandemije koronavirusa jer njezin muž 'govori samo istinu' o Trumpovoj 'nesposobnosti da se nosi s ovom velikom ljudskom katastrofom'.

I Brzezinski i Scarborough su u svojim emisijama bili vrlo kritični prema Trumpu i načinu na koji se nosi s krizom izazvanom koronavirusom. Inače diljem SAD-a, broj oboljelih premašio je 1,5 milijuna.

Brzezinski se obratila i direktno Twitteru te kazala kako bi kompanija trebala obrisati predsjednikove objave.

'Trebali biste se sramiti', bila je oštra prema tehnološkom gigantu.

Ovo nije ni izbliza prva prepirka između Donalda Trumpa i voditeljskog bračnog para. 2017. godine Trump je voditeljicu u jednoj objavi na Twitteru nazvao 'low IQ Crazy Mika' ('luda Mika s niskim IQ-om') te kazao da je 'jako krvarila nakon faceliftinga' kad ju je jednom vidio u blizini svog doma na Floridi.

Što je Trump rekao i što su činjenice?

U srijedu se Trump požalio da njegovog osuđenog bivšeg savjetnika Rogera Stonea nisu tretirali fer, 'dok tipovi poput Slaba Gledanost Psiho Joe Scarborough mogu slobodno šetati ulicom? Otvorite zaključeni slučaj!'

Prošli tjedan na Twitteru je napisao ovo: 'Kad će ponovno otvoriti zaključeni slučaj Psiho Joea s Floride? Je li se izvukao s ubojstvom? Neki ljudi misle da jest. Zašto je napustio Kongres tako brzo i tiho? Nije li očito? Što se sada događa? Totalno ludo!'

Predsjednik je prvi puta neutemeljeno optužio Scarborougha u studenom 2017. sugerirajući da bi trebao dobiti otkaz zbog 'neriješene misterije' koja se dogodila prije nekoliko godina na Floridi.

Međutim, slučaj na koji se referira Trump i nije tako misteriozan.

Joe Scarborough je bivši republikanski kongresnik koje je predstavljao jedan okrug na Floridi od 1995. do 2001. U srpnju 2001. članica njegovog tima, 28-godišnja Lori Klausutis, pronađena je mrtva u njegovom uredu u Fort Walton Beachu.

U to vrijeme, Scarborough je bio u Washingtonu. Unatoč Trumpovoj sugestiji da ima nešto sumnjivo u njegovom napuštanju Kongresa, Scarborough je otišao prije Klausutisine smrti.

Mika Brzezinski, Joe Scarborough at arrivals for And in the End: The Beatles Fifty Years Later, The Paley Center for Media, New York, NY November 18, 2019., Image: 483599618, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Mark Ashe/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Mark Ashe / Everett / Profimedia
Mark Ashe / Everett / Profimedia
Mika Brzezinski i Joe Scarborough

Istraga je pokazala da je Lori Klausutis umrla nakon što je izgubila svijest uslijed abnormalnog srčanog ritma. Dan ranije požalila se kolegi da se ne osjeća najbolje.

Policija nije pronašla nikakve tragove koji bi upućivali na nasilnu smrt, a obdukcijom je ustanovljeno da je umrla od krvnog ugruška te da je njezina smrt bila slučajna.

Nakon Trumpovog tvita 12. svibnja, Scarborough je rekao uživo u eter: 'Zašto ne ugasiš TV i ne počneš nešto raditi?'

Koje je još teorije zavjete Trump podržao?

Trump je jedan od najviše pozicioniranih podržavatelja raznih lažnih teorija, poput one da bivši predsjednik Barack Obama nije rođen na tlu SAD-a, već u Keniji, zbog čega, prema Trumpu, uopće nije smio biti izabran za predsjednika.

2016. Trump je kazao da otac njegovog tadašnjeg republikanskog suparnika u utrci za Bijelu kuću, Teda Cruza, viđen u društvu ubojice Johna F. Kennedyja, Leeja Harveya Oswalda i to netom prije atentata. Njegov izvor za tu tvrdnju bio je neprovjeren članak jednog tabloida.

U travnju prošle godine, Trump je sugerirao da vjetrenjače uzrokuju rak, iako znanstvenici nisu pronašli niti jedan dokaz koji bi potkrijepio tu tvrdnju.

Predsjednik je također dijelio neutemeljene teorije da su bivši predsjednik Bill Clinton i njegova supruga Hillary nekako povezani sa samoubojstvom osramoćenog financijaša Jeffreya Epsteina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:54