JEZIVI PRIZORI

Zgrade koje se ruše, nema više dvorca starog 2200 godina, pista na aerodromu doslovce se prepolovila...

Europska unija, NATO i brojne pojedinačne zemlje najavile su pomoć nakon katastrofalnog potresa

Prepolovljena pista u zračnoj luci; dvorac Gaziantep

 Twitter

Turska vlada objavila je da su letovi iz i prema zračnoj luci Hatay na jugu Turske obustavljeni zbog velike štete nastale od potresa. Snimke na Twitteru pokazuju kako se pista aerodroma doslovno prepolovila.

Piodsjetimo, Europska unija, NATO i brojne pojedinačne zemlje najavile su pomoć nakon katastrofalnog potresa u Turskoj i Siriji u kojem je život izgubilo više od 600 ljudi, po novim podacima koji stalno rastu, javljaju u ponedjeljak svjetske agencije.

U potresu je među ostalim uništen povijesni dvorac Gaziantep star 2.200 godine, koji je pod zaštitom UNESCO-a u Turskoj. Na Twitteru su objavljene fotografije prije i poslije potresa.

Neki bastioni su uništeni u potresu, a krhotine su razbacane po cesti. Željezne ograde su se raspršile po okolnim prolazima, a srušio se i potporni zid uz dvorac. U nekim zidovima su uočene velike pukotine.

Kupola i istočni zid povijesne džamije Şirvani pokraj dvorca su djelomično srušeni.

Također, nečija kamera na mobitelu ulovila je stravičan trenutak u kojemu se srušila stambena zgrada u potresu na jugu Turske.

Zgrada od šest katova sravnjena je sa zemljom u samo nekoliko sekundi, dok je obližnja, još viša zgrada ostala stajati. Obzirom da je snimljeno tijekom jutra kada se razdanilo, vjerojatno se zgrada urušila dok je trajao naknadni potres.

Na Twitteru je objavljena i snimka koja zorno svjedoči o razmjerima posljedica katastrofalnog potresa koji je najviše štete napravio na jugu Turske i sjeveru Sirije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:38