STIGLA POLICIJA

Zgroženi susjedi prijavili majku dvoje djece jer je objesila svastiku u spavaćoj sobi: ‘Pa što, imam ih puno‘

Ženi nije pomoglo ni to što joj pred vratima stoji natpis "Dođi ovdje, Djede Mraze" jer su svi gledali u spornu zastavu

Nacistička zastava

 Kenzo Tribouillard/Afp/Profimedia

Šokirani susjedi pozvali su britansku protuterorističku policiju nakon što je jedna žena u svojoj sobi objesila zastavu s nacističkom svastikom.

Policija je pozvana nakon što je Amy Newport (39) pričvrstila zastavu koja se jasno vidjela kroz prozor s ulice, piše The Sun.

Nakon policijskog upozorenja zbog kaznenog djela, majka dvoje djece i bivša radnica u skladištu pristala je ukloniti zastavu iz svoga doma u Swindonu.

“Nisi mogao ne vidjeti tu zastavu. To je vrlo podlo što je učinila jer je ovo tako lijepo naselje pa je taj njezin potez još šokantniji. Svi smo zgroženi", rekao je jedan od susjeda za The Sun.

“Taj simbol ne znači ništa drugo osim mržnje i zla. Zašto bi ga netko želio staviti na tako vidljivo mjesto, da ga svi mogu vidjeti kroz prozor?", dodao je.

Zastava je odmah uočena, a gospođi Newport nije pomoglo ni to što joj pred vratima stoji natpis na kojem piše "Dođi ovdje, Djede Mraze" jer su svi gledali samo u spornu zastavu. Tako je u kratkom vremenu na njezin posjed stigao policijski kombi s dva policajca.

Na pitanje novinara o tome zašto je izložila zastavu, Newport je više puta odbijala odgovoriti te je zanijekala da je rasist. "Imam puno zastava u svojoj kući", rekla je žena, a kad su joj rekli da je svastika rasistički simbol, njezin očuh Derek je odgovorio: "Da, i? Bavite se svojim poslom, a nas ostavite na miru."

Policija je izvijestila da su stigli na lokaciju nakon što su dobili dojavu od mještana te da su joj savjetovali da ukloni zastavu. Naime, iako posjedovanje zastave nije protuzakonito, kada se može vidjeti s javnog prostora, to bi moglo poslužiti kao rasistički prekršaj javnog reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2021 09:10