SP U DRUGOM PLANU

Životna drama engleske zvijezde: ‘Ne vraćam se u Katar dok mi obitelj ne bude na sigurnom!‘

Ukradeni su satovi i nakit u vrijednosti od 300 tisuća funti, a on je već četvrti igrač Chelseaja čiji je dom napadnut
 Nitu, Abel/Backgrid Uk/Profimedia/Nitu, Abel/backgrid Uk/profimedia

Raheem Sterling, jedan od najboljih napadača u engleskim redovima, napustio je Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon što su naoružani pljačkaši provalili u njegov dom u subotu navečer. Nije nastupio na utakmici protiv Senegala koja se igrala u nedjelju, a izbornik Gareth Southgate potvrdio je da se vratio kući te da nema informacija o njegovu povratku, prenosi Independent.

Banda koja je provalila, ukrala je satove i dizajnerski nakit u vrijednosti od 300 tisuća funti, a on je četvrti igrač Chelseaja čiji dom je napadnut u posljednjih nekoliko mjeseci. Policija je izvjestila da je njegova zaručnica Paige otkrila za provalu u subotu navečer, manje od 24 sata prije nedjeljnog okršaja Engleske i Senegala. Otkriveno je da su Sterlingova partnerica i njihova djeca bili u vili tijekom provale, što je engleskog reprezentativca strašno uznemirilo.

- Raheem je rekao da ne ide natrag osim ako bude 100 posto siguran da mu je obitelj izvan opasnosti. Svjestan je koliko je važna sigurnost, a ona je bila jedan od razloga zašto su uselili u posjed na ekskluzivnom imanju s redovitim kontrolama, rekao je izvor za The Sun.

Southgate je poručio da će igraču biti dodijeljeno onoliko vremena i prostora koliko mu je potrebno. Dodao je da ne zna hoće li se i kada Sterling vratiti u kamp, ali je istaknuo da postoje situacije kad nogomet nije najvažnija stvar, a ovo je upravo jedna od takvih.

image
Nitu, Abel/Backgrid Uk/Profimedia/Nitu, Abel/backgrid Uk/profimedia

- Prioritet je da bude sa svojom obitelji, mi ćemo to podržati i dati mu vremena koliko je potrebno. Ne znam kad će i hoće li se vratiti i ne želim mu stvarati pritisak. Ponekad nogomet nije najvažnija stvar na svijetu, obitelj bi mu trebala biti na prvom mjestu, rekao je izbornik.

Inače, 22-godišnji branič Reece James našao se na meti kradljivaca u rujnu 2021. godine. Pretresli su njegov dom u Cobhamu, a ukraden mu je sef s medaljama Lige prvaka, Superkupa i Eura 2020. godine. Druga dva suigrača pretrpjela su slične situacije u posljednjih nekoliko mjeseci, a policajci traže potencijalne veze između slučajeva. Strahuju da visoko organizirana kriminalna skupina ima na nišanu bogate igrače kluba.

- Iznimno je razočaravajuće da igramo za svoju zemlju i dajemo sve od sebe, dok kod kuće postoje ljudi koji nam žele napakostiti. Igra je mogla krenuti u drugom smjeru i možda bi trebali Raheema, rekao je Harry Maguire, zvijezda Manchester Uniteda.

Sinoć je ispred vile stražario zaštitar kojeg je osigurao Chelsea, a Raheem je najavio pojačavanje sigurnosti ugrađivanjem uređaja za nadzor i stražarima 24/7. Policija je izvijestila da još nema uhićenja. Engleska će se suočiti s braniteljem naslova Francuskom u četvrtfinalu u subotu 10. prosinca, a Sterling će se vratiti u Katar ako okolnosti budu dobre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:03