POSIPANJE PEPELOM

ŽIVOTNI PAD MOĆNOG PODUZETNIKA, SKRUŠENO PRIZNAO DA JE LJIGAV 'Stisnuo se uz mene, pipao me, pokušao poljubiti i vikao: molim te, samo jednom!'

 CC

Osnivač investicijske kompanije 500 Startups Dave McClure podnio je ostavku na čelno mjesto te tvrtke iz američke Silicijske doline nakon što je na njegov račun u javnost izašlo nekoliko optužbi za seksualno uznemiravanje, javlja BBC.

McClure je ostavku najavio u objavi na svojem blogu pod naslovom 'Ja sam ljigavac. Žao mi je.'

Poduzetnica Sarah Kunst izjavila je za New York Times kako joj je McClure slao 'neprikladne' poruke nakon što su razgovarali o mogućem zaposlenju.

- Pristupao sam više žena u poslovnim situacijama, gdje to očito nije bilo prikladno, napisao je.

- Stavio sam ljude u kompromitirajuće i neprikladne situacije i sebično sam iskoristio te situacije premda sam trebao biti pametniji. Moje ponašanje bilo je neprihvatljivo i pogrešno.

Nakon njegove objave, javila se i poduzetnica Cheryl Yeoh, koja je izjavila kako ju je pokušao napastovati u njezinom stanu, te kako je maltretirao barem desetak žena.

- Stisnuo se uz mene do točke gdje sam bila stjerana u kut, pokušao me poljubiti, i rekao nešto poput: 'Samo jednu noć, molim te, samo jednom', napisala je.

Čelnu ulogu u kompaniji preuzela je suosnivačica Christine Tsai, a McClure je krenuo na psihološko savjetovanje, kako bi 'poradio na promjeni svojih pogleda'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:38