POPILA BOCU PREVIŠE

ŽIVOTNI PAD UGLEDNE SUTKINJE Snimili je mrtvu pijanu, jedva je hodala: 'Znate li vi tko sam ja?'

 McAllen Police Department

Ugledna sutkinja Nora Longoria (49), zaposlena na teksaškom Prizivnom sudu, prije nekoliko je dana oslobođena optužbe da je u srpnju kao sumanuta jurila automobilom mrtva pijana. Cijeli je slučaj zbog nedostatka dokaza odbacio njezin kolega sudac Rolando Cantu, unatoč tvrdnji policije da je sutkinja, kada je zaustavljena, imala problema s održavanjem ravnoteže, a oči su joj bile krvave i sjajile su se.

Nakon odbacivanja slučaja, policija je objavila snimku iz policijskog vozila na kojoj se doista vidi kako sutkinja jedva hoda. Lokalno tužiteljstvo tvrdi da snimku nikada nisu dobili na uvid, a premda policija sada tvrdi da je riječ o krunskom dokazu, ne nudi objašnjenje zašto ga za trajanja postupka nisu predali sudu.

Inače, policajac koji je Longoriju pijane srpanjske noći uhitio, posvjedočio je o njezinom teškom karakteru. Cijelo je vrijeme prigovarala da joj upropaštavaju život i karijeru, pitala ih je znaju li tko je ona, pohvalila se da je 25 godina naporno radila kako bi dogurala do Prizivnog suda, ali nije se dala podvrgnuti alkotestu te se nervozno opirala kada joj je pokušao vezati ruke lisičinama.

Policajcima je rekla da će je morati odvući u službeno vozilo, što su oni i učinili. Kada su je dovezli u policijsku stanicu, natezanje se nastavilo, ali je naposljetku priznala da je popila pet piva. Kasnije je uplatila dvije tisuće američkih dolara jamčevine te je puštena da se brani sa slobode. Unatoč priznanju, zbog činjenice da nije bilo formalnog alkotesta, a ponajprije zbog neobjašnjivog poteza policije koja sudu nije dala krunski dokaz, već ga tek sada dila po internetu, sutkinja se izvukla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 10:19