DAN NAKON UBOJSTAVA

Zločin kakav se ne pamti: ‘Kako da se osjećamo, zatvorio je pet kuća... A znate li šta me najviše iritira?‘

Direktor Kliničkog centra Srbije rekao je da je sedam osoba operirano, od kojih je troje pri svijesti. Nagalsio je da je dvoje njih i dalje u kritičnom stanju.

Rodbina ubijenih kod Mladenovca

 Robert Fajt/Cropix

U srpskim selima Malom Orašju i Duboni ovih dana vlada potpuna tišina. Mještani su van sebe, poznavali su stradale, neki od njih bili su članovi njihove obitelji. Jednoj mještanki Malog Orašja nije svejedno što se konstantno spominje mjesto Mladenovac, kad je zločin zapravo bio u njihovom selu.

Podsjetimo, 21-godišnji mladić Uroš. B. ubio je osam osoba i ranio 14 u selima u okolici Mladenovca.

image
Robert Fajt/Cropix

Reporter N1 bio je u Malom Orašju i razgovarao s mještanima, svi su pogođeni tragedijom.

- Popila sam juče pet bromazepama, od jutros dva. Ne mogu se smiriti pa kako? Ovo je tuga velika za cijelo selo. A znate šta me najviše iritira, ničiji životi nisu manje vrijedni, stalno spominju Mladenovac, kakav Mladenovac kad je tu bio krvavi pir? - pitala je mještanka.

Jedan od sugovornika je među prvima došao na mjesto zločina, vidio je svog nećaka izrešetanog.

- Povijest ne pamti ovakav zločin. Ja sam stigao na mjesto zločina prvi. Moj nećak je izrešetan, hvala Bogu ostao je živ. Nemam riječi za onaj prizor koji sam doživio te večeri - rekao je za N1.

- Kako se možemo osjećati kada sahranjujemo pet ljudi? Pet kuća je zatvorio! Kako može? To je samo ovdje u našem selu, kako je u drugom? - rekao je mještanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2023 05:14