MONSTRUM IZ KAPFENBERGA

ZLOČIN ZAPANJIO AUSTRIJU Srpski državljanin nasred ceste ubio dvije žene, svjedoci u nevjerici: 'Prvo ih je izbo pa po njima skakao'

 / Reuters

U austrijskom gradu Kapfenbergu jedan srpski državljanin nasred ulice ubio je svoju suprugu i njezinu sestru, prenosi RTS. Austrijska policija potvrdila je da su ubojica, ali i nesretne žene, državljanke Srbije. Jedna ima 30 godina, a druga 29, a ubijeni je bio suprug starije žrtve.

Potpuno rastrojeni manijak napravio je 'sačekušu' ispred jednog šoping centra i čim ih je ugledao nasrnuo je na njih nožem. Brojni svjedoci su odmah nazvali policiju, a poslije su ispričali da ih luđak nije samo izbo nožem, već je po njima i skakao!? U napadu je ozlijeđen i jedan muškarac koji je pokušao pomoći ženama.

Policija je ubojicu uhitila na jednoj benzinskoj pumpi, te je odmah utvrđeno da je muškarac bio pod utjecajem narkotika i alkohola.

Motivi zločina se još nagađaju, ali austrijski mediji pišu da je par bio pred razvodom, što ubojica očito nije prihvatio. Navodno ga je i supruga napustila dva tjedna prije ubojstva.

Inače, jedna žena bila je majka troje djece, a druga dvoje...

Jedan poznanik ubojice otkrio je medijima da je napadač prije dvije godine naprasno postao veliki vjernik, inače musliman. Bio je nezaposlen i često išao u džamiju. Tijekom popodneva navodno je i najavio zločin rkavši:

- Danas ćete svi čuti o meni!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 02:46