OBJAVLJENI JEZIVI DETALJI

Zloglasni klan Velje Nevolje tri dana se iživljavao nad mladićem, silovao ga, a onda je uslijedilo brutalno poniženje

Prema svjedočenju maltretirane i silovane žrtve tri dana mu nisu dali ni jesti ni piti
Veljko Belivuk
 Pedja Milosavljevic/Afp/Profimedia

Klan Velje Nevolje optužen je za pet ubojstava na osobito okrutan način, dilanje droge, nedozvoljeno držanje ogromne količine oružja, a na popisu zločina nalazi se i silovanje jednog mladića - piše mondo.rs, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako se navodi u optužnici, mladić, inače navijač Partizana kojeg su svi pripadnici klana znali s tribina, postao je njihova žrtva u periodu kada je ovaj klan počeo činiti najveće zločine i do njega je došlo zbog njihove paranoje.

Po njima, navijač se ponašao sumnjivo jer je jednog dana fotografirao nešto na stadionu i kod restorana koji je držala Belivukova ekipa i iz koje su ulazili u "bunker" ovog klana, koji se dugo krio iza navijačke grupe "Principi", na stadionu Partizana u Humskoj. To što se navijač šetao s telefonom u ruci, bilo je dovoljno, prema navodima optužnice, da Šejić, Simeunović i Kulić istrče iz restorana i, udarajući ga rukama i nogama po tijelu, mladića uvuku u prostorije na stadionu.

Nesretnog mladića su optužili da ih snima i špijunira, ispitivali su ga za koga radi i tražili mu da im preda svoj mobilni telefon. Optužili su ga da je "cinkaroš", i tada je njegov pakao počeo.

Nesretnog mladića su pripadnici klana puna tri dana držali vezanog i zaključanog u restoranu u prostorijama koje je koristila ova organizirana kriminalna grupa ispod južne tribine.

Prema optužnici, tijekom ta tri dana u tim prostorijama smjenjivali su se Veljko Belivuk, Marko Miljković, Srđan Lalić, Milovan Tadić, Vladimir Grek, Aleksandar Vučeljić, Filip Ivanovski, Aleksa Šejić, Mijat Simeunović, Miloš Selak Lukić, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić i maloljetni I. I.

Koliko su bili svirepi i uvjereni da su nedodirljivi dobro pokazuje podatak da em svoju žrtvu mučili u prostorijama na stadionu Partizana, em su dovodili čak i društvo, nekoliko djevojaka, pred kojima su se nad mladićem iživljavali.

Žrtvu su na silu držali zatvorenog, ruku i nogu vezanih izolir trakama i lisicama, nožem su mu prijetili da će ga ubiti. Nesretnog mladića su prisilili da skine odjeću, tukli su ga rukama i nogama, velikim i malim drvenim drškama od sjekira i bilijarskim štapovima. Sve ovo su radili kako bi ga natjerali da im kaže tko ga je poslao da ih prati i snima.

Pakao se nije završio tu, kako se navodi u optužnici, u trenutku kada je tijekom noći bio zaključan oteti mladić, u prostoriju je ušao Aleksa Šejić i vezanog mladića silovao.

Mučenje i maltretiranje nastavilo se i narednog dana, a trećeg dana odlučili su ga pustiti. Belivuk i Miljković mladiću su, prema optužnici, rekli da se više ne pojavljuje u Beogradu kako ga ne bi ubili.

U mučenju i držanju ovog navijača, prema iskazima pripadnika klana i svjedocima, sudjelovao je i misteriozni navijač kojeg svi zovu "Deda", međutim njegovo pravo ime nitko nije znao otkriti. Jedan od svjedoka rekao je kako misli da se on zove Nenad, da je u pitanju navijač i da ima pedesetak godina. Kako su ispričali, on je "nabildan i krupan" i uvijek je "sjedio sa Belivukom, Miljkovićem i Lalićem". Jedan od svjedoka rekao je da je upravo "Deda" mladića silovao predmetima.

Prema svjedočenju maltretirane i silovane žrtve tri dana mu nisu dali ni jesti ni piti. Kako je ispričao u jednom trenutku ih je uspio izmoliti za čašu vode, a čim ju je popio maltretiranje i batinanje je nastavljeno.

Nakon tri dana užasa, mladića su ostavili na naplatnoj rampi Vrčin. Na saslušanju je rekao da je "poljubio zemlju jer je ugledao svjetlost dana". Belivuk mu je, kako je ispričao, rekao da o svemu što se dogodilo ne priča nikome.

"Puštamo te, to je to" - bilo je posljednje što su mu rekli. Nakon toga su ga udarili još dva puta - piše mondo.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 19:36