BEOGRADSKI MEDIJI

Zloglasni srpski mafijaš Velja Nevolja imao hrvatsku putovnicu, evo kojim se imenom koristio

Mafijaši uglavnom biraju putovnice zemalja iz regije, a jedna putovnica ‘hrvatskog državljanina‘ stajala bi ih od 15.000 do 25.000 eura
Velja Nevolja
 AFP/Kurir

Nije tajna da kriminalci svoje identitete stalno skrivaju lažnim putovnicama, a među "klijentima" koji često koriste krivotvorene dokumente spominju se i brojni državljani Srbije te članovi kavačkog i škaljarskog klana. Prema pisanju Kurira, Veljko Belivuk zvan Velja Nevolja tako se svojedobno "zvao" Branko Bošnjak, dok je Radoje Zvicer, navodni vođa kavačkog klana, imao nekoliko identiteta, a posljednji za koji se zna bio je Piter Raduj Znice.

- Mafijaši su za lažne dokumente spremni platiti ogromne iznose. Uglavnom biraju putovnice zemalja iz regije, a jedna putovnica 'hrvatskog državljanina', koja je inače najtraženija, stajala bi ih od 15.000 do 25.000 eura - otkrio je sugovornik Kurira.

"Vlasnik" hrvatske putovnice bio je i pokojni Igor Dedović, vođa škaljarskog klana, koji je izrešetan u Ateni u Grčkoj u siječnju 2020.

image
Naslovnica 'Kurira'

Inače, mafijaški klan koji su vodili Veljko Belivuk i Marko Miljković spominje se i kao opasan nasljednik zlokobnog zemunskog klana, a njihovi članovi sumnjiče se za ubojstva, iznude, otmice te raspačavanje droge.

Podsjetimo, Velja Nevolja uhićen je zbog ubojstva jednog navijača Crvene zvezde Zdravka Radivojevića te nestanka Gorana Veličkovića zvanog Goksi te Lazara Vukičevića i Milana Ljepoje, za kojeg tvrde da je pripadnik zloglasne " draguljarske" bande Pink Panter, a nagađa se da je još najmanje pet nestalih osoba povezano s Veljinim klanom.

O pripadnicima kriminalne skupine Veljka Belivuka svojedobno je govorio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Tvrdio je kako su ti okorjeli kriminalci "od svojih ubijenih konkurenata radili ljudske ćevape te ih slali svom, navodno, stvarnom šefu Radoju Zviceru". Vučić je nakon uhićenja skupine Veljinih mafijaša izjavio kako "neće stati dok ovaj ne bude odgovarao za ljudske ćevape" i neće mu biti slobode dok je on živ".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:01