TRUMPOVA NEĆAKINJA

‘Znam točno što Donald planira, neće vam se on kandidirati za predsjednika, evo što zapravo namjerava!‘

U intervjuu koji je dala za MSNBC, Mary Trump je komentirala Trumpov nastup na konferenciji konzervativaca CPAC
 Joe Raedle/Getty Images/AFP

Nećakinja bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa vjeruje kako će se njezin ujak samo praviti da se ozbiljno natječe za predsjedničko mjesto 2024. godine, dok će mu pravi cilj biti - zaraditi na donacijama.

U intervjuu koji je dala za MSNBC, Mary Trump je komentirala Trumpov nastup na konferenciji konzervativaca CPAC i njegovu najavu kako bi se mogao ponovno kandidirati na sljedećim predsjedničkim izborima.

“Mislim da će se praviti, sigurno,” kazala je Mary Trump. “Razmislite samo koliko je zaradio na velikoj laži u posljednjih par mjeseci. Zaradio je više novca otkad je predsjednik Biden dobio izbore nego što mislim da je zaradio cijelog života. Ne vjerujem da će tako brzo prestati s grabeži.”

Trump je nakon gubitka izbora pozvao sve svoje obožavatelje da doniraju novac za kampanju “Zaustavite krađu!” (Stop the steal), tvrdeći kako će se novac iskoristiti za pravne troškove osporavanja rezultata izbora.

Ukupno je prikupio više od 175 milijuna dolara samo u studenom i prosincu prošle godine, no tek 10 milijuna tog novca je stvarno utrošeno na sudske troškove. Većina tog novca završila je na računima Trumpove političke inicijative “Spasimo Ameriku”, a manji dio u blagajni Republikanske stranke.

Mary Trump, po struci psihologinja, jedna je od najglasnijih kritičara vlastite obitelji, a prošle je godine objavila i knjigu o svojem ujaku, pod naslovom “Previše i nikad dosta”. Za MSNBC je kazala i kako ne vjeruje da će se Trump uistinu i kandidirati, jer će ga biti previše strah još jednog poraza.

“Nema šanse da će se ponovno staviti u poziciju u kojoj ponovno može izgubiti,” rekla je, dodavši kako vjeruje da će u zadnjem trenutku odustati od kandidature. “Problem je u tome što je Republikanska stranka naizgled odlučila i dalje mu davati legitimitet, što je istinski zastrašujuć dio priče.”

Anketa provedena među članovima stranke koji su nazočili CPAC konvenciji ovog vikenda pokazala je kako bi čak 55% njih odabralo Trumpa kao stranačkog kandidata za predsjednika na idućim predsjedničkim izborima 2024. godine.

Stranački veteran i čelnik republikanske manjine u Senatu, Mitch McConnell, koji je u strastvenom govoru okrivio Trumpa za nerede u Washingtonu 6. siječnja nakon što je netom glasao protiv njegove osude u Senatu, vrlo brzo je okrenuo ploču i ovog vikenda izjavio kako bi “apsolutno podržao” Trumpa na sljedećim izborima.

Čak i republikanci koji odbijaju prihvatiti Trumpa, poput senatora Mitta Romneyja koji je na oba suđenja u Senatu glasao za njegovu osudu, vjeruje kako bi Trump bez problema osvojio novu nominaciju u republikanskim predizborima.

“Gledam u ankete, i ankete govore da, među imenima koja se pojavljuju kao potencijalni kandidati za 2024., ako republikancima ponudite predsjednika Trumpa, premoćno će pobijediti”, kazao je Romney.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:32