ZVIJEZDA RUSKE TV

‘Znate što će se dogoditi Hrvatskoj nakon ukrajinskog poraza? Milanović očito dobro zna...‘

Proputinovski analtičar otkrio je kako mu se ‘jako sviđa stav predsjednika, prijatelja iz Hrvatske‘

Dmitrij Jevstafjev

 Rossiya 1 Screenshot/

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović zbog svojih izjava o Kosovu i ratu u Ukrajini nije nova medijska zvijezda u usponu samo u Srbiji, već i u Rusiji.

Poznati proputinovski amerikanist Dmitrij Jevstafjev, česti gost glavnog medijskog kremaljskog propagandista Vladimira Solovjova, tumači Milanovićeve izjave na način kako odgovara Kremlju, "čitajući Milanovićeve misli" u strateškom kontekstu "neminovne ruske pobjede u Ukrajini i poraza Zapada"" te tvrdi kako će to imati dalekosežne posljedice i na Balkanu, pa i na "poniženu Srbiju koju Zapad komada" te s tih pozicija otvoreno prijeti "hrvatskoj državnosti".

Jevstafjev koristi Milanovića kao podlogu za proputinovske ratne geostrateške igre, predstavljajući ga Putinovim "korisnom marionetom", kad se već sam nudi. Kaže kako je "Hrvatska "zaokružila " svoje granice uz pomoć NATO-a, kada je likvidirala srpsku Krajinu 1995 godine, "o čemu se, kao i o ulozi NATO-a, ne boji govoriti hrvatski predsjednik".

Naime, Jevstafjev kaže kako se iz Milanovićevih izjava (o Kosovu i Krimu) može uočiti strah u vezi onoga što bi poraz Zapada u Ukrajini donio Hrvatskoj, jer bi to bio "strateški poraz".

- Treba imati u vidu položaj Srbije i otimanje iskonskih srpskih zemalja, a tada dolazi na stol i pitanje o prirodi hrvatske državnosti ostvarenoj na etničkom nacionalizmu, ali vješto maskiranoj površinskim uspjesima, napominje Jevsafjev. Ruski politolog smatra da se Milanović priprema za to vrijeme.

Jevstafjev hvali Milanovića i njegove izjave o Kosovu, a pogotovo da "Krim nikad više neće biti ukrajinski" te kaže da mu se "jako svidio stav prijatelja iz Hrvatske". Jevstafjev tako kaže kako je Milanović otvoreni političar. koje su "ranije nazivali nacionalistima i populistima".

On napominje kako se iz Milanovićevih riječi naslućuje da se "male zemlje NATO-a" pribojavaju velikog sukoba s Rusijom, u kojem bi mogle izvući deblji kraj. Jevstafjev je uvjeren da na Balkanu tinjaju novi sukobi, do kojih će neminovno doći, a izjave Milanovića su u tom kontekstu " izraz zdravog smisla"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:38