ISTRAGA U TIJEKU

Zračna luka u Manchesteru hitno evakuirana zbog sumnjivog paketa, policija blokirala prilaze aerodromu

Terminal je zatvoren, a lokalne policijske vlasti odmah su počele očevid i opsežnu kriminalističku istragu
Ilustracija, Zračna luka Manchester
 Gordon Shoosmith/Alamy/Alamy/Profimedia

Zračna luka u engleskom Manchesteru hitno je evakuirana nakon što su zaprimljene dojave o sumnjivom paketu na terminalu dva.

Na teren su odmah izašle policijske snage koje su započele očevid, a taj dio zračne luke zatvoren je do okončanja policijske istrage.

- Terminal je zatvoren dok policija Velikog Manchestera nastavlja istragu - kazale su lokalne vlasti, javlja The Guardian. Vlasti su dodale kako će prvi terminal biti otvoren za javnost te će se svi letovi odvijati preko tog dijela zračne luke, a putnike su zamolili za strpljenje i poštivanje uputa od strane osoblja.

U ranijim izjavama kazali su kako je došlo do kontrolirane evakuacije koja je izvršena u suradnji s lokalnom policijom. Obećali su da će nove informacije objaviti čim ih dobiju.

Još nije otkriveno što je sadržaj sumnjivog paketa, no neslužbeno se doznaje, javlja Guardian, da je do evakuacije došlo nešto iza tri sata poslijepodne kada su uređaji prepoznali sumnjiv sadržaj u prtljazi jednog od putnika, nakon čega je provedena uobičajena sigurnosna procedura.

Policija je blokirala sve prilaze aerodromu.

Guardian prenosi izjavu lokalnog policijskog glasnogovornika.

- Policija je pozvana, terminal je evakuiran u sklopu standardne procedure i uspostavljen je sigurnosni kordon - objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:31