STRAHOTA U NASHVILLEU

Zrakoplov pao na prometnu autocestu, svi putnici su poginuli! ‘Srećom nije pogodio zgradu‘

Svjedoci su kazali kako je ‘avion očigledno bio u problemima kad se približavao autocesti‘, prije nego je udario u rub i zapalio se

Pad aviona

 Twitter

Mali avion s pet putnika zapalio se nakon što se zabio u rub autoceste u Nashvilleu u ponedjeljak navečer. Svi su putnici poginuli, a cesta je dugo bila zatvorena dok je trajao policijski očevid, piše CNN.

Avionu je odobreno hitno slijetanje u Zračnu luku John C. Tune nakon što je oko 19:40 prijavio probleme s motorom i strujom, kazao je glasnogovornik policije Nashvillea, Don Aaron. No pilot je rekao kontroli leta da neće stići do piste.

Avion je eksplodirao nakon udara u rub autoceste, kazala je glasnogovornica vatrogasaca, Kendra Loney.

‘Udar je bio zastrašujuć i nitko nije preživio‘, dodala je Loney.

Policija još mora identificirati žrtve i utvrditi odakle je avion poletio.

Svjedoci su kazali kako je ‘avion očigledno bio u problemima kad se približavao autocesti‘, prije nego je udario u travnato područje iza trgovine Costco uz autocestu I-40.

‘Sreća da letjelica nije udarila ni u jednu zgradu dok je padala‘, rekao je Aaron.

Nacionalni odbor za sigurnost prometa i Savezna uprava za zrakoplovstvo istražit će uzrok nesreće, dodao je.

Zbog nesreće je zatvorena ta dionica autoceste. Vozači su upozoreni da očekuju usporen promet i kašnjenja u utorak rano ujutro, upozorilo je ministarstvo.

Na snimci jednog očevica vidi se letjelica zahvaćena plamenom i dimom, a slike koje je podijelila policija prikazuju uništen avion okružen hitnim službama uz travnati rub ceste.

Prometne kamere uživo također su snimile reakciju hitnih službi koje su blokirale sve prometne trake u smjeru istoka u blizini mjesta nesreće i veliku kolonu vozila sve do zatvorene dionice I-40 East.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:59