ŽIVOTNI PAD

Zvijezda Cityja doživjela živčani slom u strogom zatvoru: ‘Mislio je da ide u VIP sekciju...‘

Podsjetimo, Mendjy je optužen za napastovanje i silovanje tri žene, od kojih je jedna bila maloljetna
Benjamin Mendy
 Oli Scarff/AFP

Benjamin Mendy, nogometaš koji je s Francuskom osvojio naslov svjetskog prvaka 2018. godine i zvijezda Manchester Ciyja, posljednjih je tjedana doživio profesionalni i privatni sunovrat, prenosi Sun.

Naime, optužen je da je u prethodnih deset mjeseci u svom domu u Prestburyju, vili vrijednoj pet milijuna funti, seksualno zlostavljao i silovao tri žene, od kojih je jedna bila maloljetna.

No, najveće otrježnjenje doživio je u petak nakon što se pojavio pred sucem zbog četiri optužnice za silovanje i jedne za seksualni napad. On je mislio da će biti smješten u VIP sekciju zatvora u kategorije B u Liverpoolu, međutim, njegov posljedično lošiji engleski zaslužan je za šok koji je doživio.

Naime, on je prebačen u stroži zatvor, HMP Altercourse, gdje je shvatio da je VIP zapravo VP, oznaka za 'vulnerable persons' tj. osobe koje bi se zbog prirode svog djela mogle naći na udaru drugih zatvorenika te su udaljeni od drugih, što je slučaj kod Mendyja.

- Doživio je pravo otrježnjenje kad se probudio u ćeliji i shvatio s kime je smješten. Nije nimalo sretan i ovo iskustvo mu teško pada - prenose izvori The Suna.

Igrač koji je u City stigao iz Monaca 2017. godine za 52 milijuna eura pred sucem Kraljevskog suda u Chesteru će se pojaviti 10. rujna, a u pojavljivanju na sudu odbijen mu je zahtjev za plaćanjem jamčevine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:50