UBIJENA GLUMICA

Zvijezda sapunica upucana dok je čekala sina: Naoružani muškarci ispalili više metaka u nju i pobjegli

Meksička glumica i pjevačica upucana je dok je čekala sina ispred nogometne akademije

Tania Mendoza

 Instagram

Meksička glumica i pjevačica Tania Mendoza ubijena je dok je čekala svog 11-godišnjeg sina kako bi ga pokupila iz nogometne akademije u državi Morelos.

Prema pisanju BBC-a, Tania je čekala s drugim roditeljima ispred sportskog kompleksa u gradu Cuernavaca kada su dvojica naoružanih muškaraca stigla na motoru. Jedan od njih upucao ju je više puta prije nego što je pobjegao sa svojim suučesnikom.

Mendoza, koja je imala 42 godine, proslavila se 2005. godine nakon što je odigrala glavnu ulogu u filmu "La Reina del Sur". Također je glumila i u brojnim meksičkim sapunicama, a posljednjih je godina bila posvećena karijeri pjevačice te je snimila pet albuma.

Godine 2010. oteta je sa suprugom i sinom, koji je imao šest mjeseci, iz njihove praonice automobila. Od tada je Uredu glavnog državnog odvjetništa prijavila nekoliko prijetnji smrću koje je dobivala.

Još nije jasno tko stoji iza njezina ubojstva, niti koji je mogući motiv za taj čin. Nakon što se dogodila kobna pucnjava, policija je pokrenula potragu za osumnjičenima, no još uvijek nitko nije uhićen. Slučaj će se voditi kao femicid iako nisu navedeni detalji, prenosi BBC.

Prema službenim podacima, u Meksiku je bilo ubijeno najmanje 10 žena svakog dana tijekom prošle godine.

Međunarodna nevladina organizacija Amnesty International priopćila je da se kod oko trećine žrtava, njih 940, radilo o slučajevima femicida ili namjernog ubojstva žena samo zato jer su - žene. To su nazvali "šokantnom epidemijom".

Meksiko već dugo pati od visoke stope kriminala u toj zemlji, a velik dio nasilja povezan je s narkokartelima. Femicid izaziva sve veću zabrinutost, no unatoč rastućem pokretu za podizanje svijesti o tom problemu, vlasti nisu uspjele zaustaviti porast broja ubojstava. Kako je izvijestio Amnesty International, slučajevi se rijetko istražuju, a većina počinitelja ostaje nekažnjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2023 07:26