‘OVO JE KATASTROFA‘

Zviždač iz FSB-a: ‘Vlada kaos, u Kremlju rastu šanse za državni udar protiv Putina‘

‘Kako će rat odmicati, svakog tjedna, svakog mjeseca, povećavat će se i mogućnost pobune unutar sigurnosnih službi‘

Vladimir Putin i Sergej Šojgu

 Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia

Mogućnost za državni udar ruske Federalne sigurnosne službe (FSB) protiv predsjednika Vladimira Putina raste iz tjedna u tjedan kako se rat u Ukrajini nastavlja, rekao je zviždač iz ove obavještajne službe, a prenosi Guardian.

Zviždač nadalje tvrdi kako su nakon neuspjele invazije na Ukrajinu u FSB-u zavladali kaos i nezadovoljstvo.

Pismo je anonimni ruski obavještajac poslao Vladimiru Osečkinu, prognanom ruskom aktivistu i osnivaču grupe za ljudska prava Gulagu.net.

Osečkin je za Times rekao kako su obavještajci generalno bijesni zbog utjecaja koji na njih imaju sankcije jer više neće moći "ići na odmor u svoje vile u Italiji ili odvesti obitelj u Disneyland".

- Putin je 20 godina stvarao stabilnost u Rusiji. Obavještajci FSB-a, policajci, državni tužitelji - ljudi unutar sustava - živjeli su lagodnim životom. Ali, sada je sve nestalo. I oni su shvatili da je ovaj rat katastrofa za gospodarstvo, za čovječanstvo. Ne žele se vratiti u Sovjetski Savez. Kako će rat odmicati, svakog tjedna, svakog mjeseca, povećavat će se i mogućnost pobune unutar sigurnosnih službi, rekao je Osečkin za Times iz svog doma u Francuskoj, gdje živi u egzilu od 2015.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:52