STRAVA U PORTUGALU

Zvjerstvo šokiralo sve: Djevojke raskomadale mladića, opljačkale ga i inscenirale njegov suicid

Ubojice su pokušale odbaciti dijelove tijela tako da izgleda kao da je počinio samoubojstvo, ali plan im se izjalovio
Maria Malveiro i Mariana Fonseca
 Solarpix.com/Profimedia

Dvije žene u Portugalu optužene su da su ubile i raskomadale radnika u hotelu te sačuvale dijelove njegova tijela još nekoliko dana.

Maria Malveiro (19) i njezina ljubavnica Mariana Fonseca (23) navodno su odsjekle prste nesretnom Diogu Goncalvesu kako bi putem otisaka pristupile njegovu bankovnom računu putem aplikacije na mobitelu i ukrale nasljedstvo od oko 66.000 eura, prenose lokalni mediji.

Potom su zadržale njegove raskomadane dijelove tijela u dva automobila prije nego što su navodno bacile glavu, ruke, šake i stopala kod slapa Pego do Inferno u blizini grada Tavire.

Torzo Dioga Goncalvesa ljubavnice su bacile s litica dan ranije u gradu Sagresu.

Stravični detalji o ubojstvu 21-godišnjaka i zbrinjavanju njegovih dijelova tijela - koje je nadahnuto američkom policijskom serijom Dexter - dogodilo se 18. ožujka kada su dvije žene zadavile Goncalvesa. Prema navodima tužitelja, dijelove njegova tijela u more su bacile tek četiri dana kasnije.

Otisak žrtvinog prsta iskoristile su kako bi transferirale novac pa su pričekale još 24 sata kako bi se riješile ostatka njegovog tijela.

U optužnici stoji i da su čak tri dana provele šaljući poruke s njegova Facebook profila kako bi zavarali kolege i prijatelje uvjeravajući ih da je još uvijek živ.

Sudit će im se za niz kaznenih djela, uključujući ubojstvo, komadanje tijela, računalnu prijevaru i korištenje ukradenog vozila.

Portugalski mediji također navode kako je Maria Malveiro iskoristila činjenicu da se sviđala Goncalvesu te mu je dala sok u kojem je bio sedativ. Prije toga mladiću je obećala 'ples u krilu', a i zavezala ga je za stolac. Nakon toga ga je zadavila i sa svojom ljubavnicom raskomadala tijelo. Sav ovaj horor odvijao se u Goncalvesovu domu.

Ubojice su pokušale odbaciti Goncalvesove dijelove tijela tako da izgleda kao da je počinio samoubojstvo u Sagresu, no navodno su se okliznule prilikom bacanja torza s litice pa nije 'sletio' u vodu čime su istražiteljima ostali ključni tragovi ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. kolovoz 2022 20:27