StoryEditor
ODJEL NASTAVLJA S RADOM

U RIJECI ZARAŽEN LIJEČNIK 'Svi djelatnici zavoda su testirani na infekciju i negativni su'

 Srđan Vrančić / CROPIX

Iz riječkog Kliničkog bolničkog centra u nedjelju su izvijestili da je novim koronavirusom zaražen liječnik Kliničkog zavoda za patologiju i citologiju, da su uspješno provedene protumjere širenja zaraze te da će taj klinički zavod sutra nastaviti s radom, ali u ograničenom opsegu.

"S obzirom na jučerašnju dokazanu COVID-19 infekciju jednog liječnika Kliničkog zavoda za patologiju i citologiju, u KBC-u Rijeka su uspješno obavljene sve protumjere širenja zaraze. Svi djelatnici zavoda su testirani na infekciju i negativni su. Uz sve mjere zaštite, Klinički zavod za patologiju i citologiju sutra će nastaviti s radom u ograničenom opsegu."

Iz riječkog KBC-a su istaknuli da, slijedom pogoršanja epidemiološke situacije po pitanju infekcije COVID-19 na razini države, ta bolnica od ponedjeljka poduzima daljnje interne mjere za operativnost i stabilno funkcioniranje zdravstvene njege.

Iz riječke bolnice još navode da su na 22. ožujka u bolnici hospitalizirana 22 pacijenta pozitivna na koronavirus, od kojih troje starijih osoba ima težu kliničku sliku bolesti, no, za sada bez potrebe za respiratorom.

Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu ranije u nedjelju su izvijestili da je u Primorsko-goranskoj županiji novim korona virusom zaraženo još šestero ljudi te da je u toj županiji ukupno 24-ero zaraženih.

Prethodnog dana, u subotu, je utvrđeno da je u Primorsko-goranskoj županiji još šest osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih jedna osoba koja ima prebivalište izvan županije. Do subote je, pak, na području županije na novi koronavirus bilo pozitivno ukupno 14 pacijenata. Od njih je jedan pacijent izliječen, jedan je otišao na liječenje u Sisak, veći dio je smješten riječku bolnicu, a dio bolesnika je izoliran u kućnim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 08:16