OGROMNI GMAZ

Ulovio enormnog monstruma: 'Ta zvijer od 360 kila i 4,5 metra žderala je moju stoku!'

Jednom kad su aligatora izvukli van, izmjerili su da je dug 4 i pol metra te težak čak 360 kila, što je rekord otkad se dotični lovac bavi ovim poslom
Zagreb, 050316.ZOO, Maksimir.Ministarstvo zastite okolisa i prirode i Zooloski vrt grada Zagreba obiljezili su Svjetski dan divljih vrsta edukativno-zabavnim programom. Zainteresirani gradjani u Tropskoj kuci mogli su dodirnuti manje neotrovne egzoticne zmije.Na fotografiji: edukativni stand.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

Profesionalni lovac Lee Lightsey iz Floride bavi se lovom na aligatore od 1988. godine, ali u gotovo 30 godina iskustva nikad nije upucao tako velikog reptila kao u utorak, piše BBC.

Lee, inače vlasnik tvrtke Outwest Farms Inc., zajedno sa svojim prijateljem Blakeom Godwinom otkrio je ogromnog aligatora u jezercima na kojim se napaja njegova stoka te je krenuo u potragu za velikim reptilom. Kada je izronio na nekih 6 metara od njih, upucao ga je snažnom puškom.

Jednom kad su aligatora izvukli van, izmjerili su da je dug 4 i pol metra te težak čak 360 kila, što je rekord otkad se bavi ovim poslom. Na priloženoj fotografiji vidi se koliko je zapravo velik opasni gmaz kada je dignut bagerom pokraj malenog dječaka.

- Iako je aligator zaista ogroman, nisam iznenađen da postoji, jer smo proteklih dvadeset godina naišli na tragove ovako velikih zvijeri - kazao je Lee koji je usmrćivanje velikog gmaza opravdao činjenicom da mu je napadao i ubijao stoku.

- U vodi smo već neko vrijeme nalazili osakaćene dijelove stoke - kazao je Lee.

U svojoj karijeri Lee je upucao ili organizirao ubijanje preko 5000 aligatora većih od 1.5 metara. To nije pretjerano naškodilo njihovoj populaciji budući da ih na Floridi ima oko milijun.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:26