PJESMOM PROTIV VIRUSA

VIDEO: NAJMLAĐI ČLANOVI HPD 'LIPA' SNIMILI ANTIKORONA PJESMU 'Ostani doma' za Vilija, Alenku, medicinare, vozače, učitelje, vatrogasce, novinare...

 
 Youtube

„Ostani doma“, kao vjerojatno najspominija parola u ovoj godini dobila je još jednu svoju glazbenu verziju. Ovaj put u izvedbi najmlađih članova Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka, odnosno članova njihova Dječjeg zbora koji su iz svojih domova i dvorišta poslali svima jasnu i glasnu poruku i to onako kako oni najbolje znaju, a to je pjevajući.

„Prema ideji Marijane Matijević, prof. dirigentice Dječjeg zbora HPD-a „Lipa“, male članice i članovi otpjevali su prigodnu autorsku pjesmu „Ostani doma“, za koju je ona napisala i glazbu i tekst. Simpatična, šarmantna i vedra skladba zarazne melodije i refrena govori o aktualnoj situaciji, a posvećena je svima onima koji su se najviše našli na udaru: od liječnika i medicinskih djelatnika preko Stožera civilne zaštite i angažiranih volontera do zaposlenika u različitim djelatnostima, poput trgovaca.

U dogovoru s njihovim roditeljima male lipašice i lipaši dijelove ove pjesme otpjevali su i poslali iz svojih domova. Snimke je u jedan glazbeni videouradak spojila dirigentica Marijana Matijević koja je željela na ovaj način pokazati i zadržati zajedništvo među djecom i u situaciji fizičke distance,“ izvijestili su iz Lipe, uz napomenu kako su „zbog autentičnosti i što boljeg prikaza cijele situacije audio i videosnimke zadržane su u originalnom obliku, sa svim tehničkim i pjevačkim nesavršenostima, bez naknadnih popravaka i studijskih intervencija, upravo kako bi snimka ostala kao dobar dokument ovoga vremena.“

Pjesmu možete pronaći na Youtubeu, a kada se steknu uvjeti i stanje normalizira, Dječji zbor HPD-a „Lipa“ ovu će skladbu snimiti i u studiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:56