KRAJNJE ŠOKANTNO

VIDEO U dokumentarcu zabilježili zadnjih 12 mjeseci života 280 kilograma teške majke: Hrana ju je odvela u smrt!

Dokumentarac o 284 kilograma teškoj majci šestero djece, koja je preminula od posljedica pretilosti, prikazan je na televizijskom programu TLC.

Dominique Lanoise (40) iz Miamija na Floridi bila je gotovo prikovana za dom skoro dvije godine dok su se njezine kćeri brinule o njoj, prale ju i hranile.

Umrla je u ožujku ove godine, nakon što su joj doktori za vrijeme čekanja spasonosne operacije smanjenja želuca, predvidjeli još godinu dana života.

Komentirajući njezinu situaciju, doktor Oscar Hernandez rekao je:

- Otišla je u grad jesti, ne možemo je operirati dok ima toliko kilograma. To nije bio jedan posrtaj, već sistematsko kršenje programa mršavljenja.

Za vrijeme prikazivanja TLC specijala "600-Pound Mom: Race Against Time", doktor je posjetio Dominique u njezinom domu i govorio joj: - Umrijeti ćete u ovom krevetu. Ovaj krevet je vaš lijes.

Doktor Jorge Rabaza, kirurg zadužen za operaciju koja joj je trebala spasiti život, složio se da bi operacija u toj situaciji bila prerizična.

- Dominique ima preko 280 kilograma i ne želim je operirati - rekao je.

- Stopa smrtnosti za morbidno pretile osobe je visoka. Pacijenti boluju od krvnih ugrušaka u nogama i neki od njih mogu završiti u plućima. Veliki krvni ugrušak ubit će pacijenta istog trenutka.

Rekao je da je konačni cilj smanjiti kapacitet njezinog želuca za 90 posto.

Lanoise, rođena na Haitiju, počela se debljati sa 16 godina, nakon rođenja prve kćeri Witelane.

Nakon što je premašila 250 kilograma vrijeme je provodila u krevetu zamotana u plahte jer nije mogla pronaći odjeću prikladne veličine.

U medijima je prvi put zapažena 2010. godine, kad je bila primorana ostati na Haitiju tri mjeseca nakon potresa jer je bila prevelika za komercijalne zrakoplove. U Sjedinjene Države je prebačena vojnim transportnim avionom.

Unatoč doktorovom naređenju da pripazi što jede i da se hrani zdravije, ona je nastavila prema starom običaju.

U jednom trenutku, Lanoise je bila blizu ciljane težine, no tada je objasnila "ponekad sam tako gladna".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:07