Prije dva tjedna Masahiro Okamoto otvorio je prvi japanski restoran u Splitu. “Samurai” je već privukao zaljubljenike u japansku kuhinju, kao i mnoge znatiželjnike. Svi oni mogu uživati u hrani koju priprema Masahirova sestra Atsuyo, koja je s njim doputovala iz Japana, a povremeno pomaže i njegov sin Hiroto.
Simpatični Japanac, koji se u Split doselio u travnju, većinu vremena provodi u restoranu. U njemu smo i razgovarali, okruženi gostima. Neki od njih sjajno barataju štapićima, drugi tek nabadaju. Masahiro cijelo vrijeme dok razgovaramo brižno motri goste - kada jednome od njih ispadne štapić na pod, ne dopušta mu da ga obriše i ponovno koristi, nego žuri u kuhinju po čisti. Kaže - takvo što je normalno, svoje goste treba poštovati i dati im najbolje što možeš....
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....