JUTARNJI OTKRIO

Vojković mora srušiti vikendicu s bazenom u Parku prirode?

Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja utvrdila je, neslužbeno doznajemo, da je vikendica predsjednika Uprave Croatia osiguranja, Hrvoja Vojkovića , u Parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje - bespravna te mu je naložila ili da je sruši ili pokuša legalizirati.

Podsjetimo da je Jutarnji list otkrio kako Vojković gradi u parku prirode tri objekta sa zatvorenim bazenom “bez papira”.

Nakon toga inspekcija je izašala na teren te potvrdila naše navode. Inspekcija je, doznajemo, utvrdila da Vojković ne posjeduje dokumentaciju za gradnju te da je najvjerojatnije, doznajemo, srušio stare objekte te sagradio nove, a da mu je za to ipak trebala dozvola.

Zato je Vojkoviću inspekcija poslala rješenje po kojem vikendicu mora ili legalizirati ili srušiti. Vojković, pak, tvrdi da će podnijeti zahtjev za legalizaciju.

- U tijeku je podnošenje zahtjeva za usklađenje izvedenog stanja s važećim propisima jer se radi o građevinskom zemljištu, a objekti koji su bili predmet adaptacije i sanacije upisani su u zemljišne knjige i katastar te sagrađeni prije 1968. godine i za sve plaćam komunalije - tvrdi Vojković.





Dok Mišetić brine o opstanku Croatia Airlinesa, niskotarifni Easyjet povećava letove u Hrvatskoj

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, Ivan Mišetić, posljednjih je dana, doznajemo, vidno uznemiren zbog financijskog stanja u kojem se našla tvrtka koju vodi već godinama. Easyjet, britanski niskotarifni zračni prijevoznik, najavio je, pak, ministru Božidaru Kalmeti povećan broj letova u Hrvatsku. Iako to nije bio dužan učiniti, britanski je prijevoznik svoje nove planove najavio Ministarstvu prometa.

Mesić s funkcijama izgubio službene aute

HDZ-ov vijećnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Jasen Mesić nedavno se u jednom društvu požalio kako je ostao bez ijednog automobila - i službenog, i privatnog. Kako je ispričao Mesić, donedavno je imao pravo na nekoliko službenih automobila pa je u međuvremenu prodao svoju Hondu. Prvo je kao državni tajnik Ministarstva kulture imao pravo na službeni - BMW5. No, kad je postao vijećnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, morao je birati između pozicije tajnika ili vijećnika te je odabrao ovu potonju. S gubitkom funkcije državnog tajnika, ostao je i bez BMW-a.

No, u ‘zamjenu’ je dobio Škodu na koju je imao pravo kao predsjednik zagrebačkog HDZ-a. Ali uslijedilo je raspuštanje zagrebačke organizacije HDZ-a, a Mesić je smijenjen s funkcije predsjednika pa se oprostio i od Škode. A kao potpredsjednik Gradske skupštine, odrekao se službenog automobila. Na kraju razgovora Mesić je društvo zamolio da ga prebace na drugu lokaciju, a oni su se našalili da mu uvijek preostaje podmornica.

Supruga: A gdje si ti, mužu, bio tjedan dana ako nisi bio na službenom putu u Africi?!

Zamjeniku glavnoga državnog odvjetnika Josipu Čuli jedan nedavno objavljeni tekst u novinama zakomplicirao je život!

Sve je počelo kad je 1. veljače, doznajemo, supruga Bajićeva zamjenika u novinama pročitala da je na sedmodnevnom putovanju u Gambiji bio Darko Karlović iz riječkoga Državnog odvjetništva, a ne njezin muž koji je tvrdio da je bio u Africi. I to kako bi spasio slučaj protiv Ivana Andabaka i Paula Dextera Farowa, optuženog za sudjelovanje u krijumčarenju 660 kilograma kokaina.

- A gdje si ti bio tih sedam dana? - pitala je žena Bajićeva zamjenika.

- Ma, ja sam bio u Gambiji, objavljena je netočna informacija - uvjeravao je suprugu Čule.

I govorio je istinu jer je zapravo on otišao u Gambiju po teretnicu koja je bila dokaz zbog kojeg je Vrhovni sud ukinio oslobađajuću presudu te naložio riječkom sudu novo suđenje.

Na kraju je Čule u to uvjerio i suprugu, a spasile su ga autentične afričke naušnice koje je iz Gambije donio kćeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:53