KANDIDATKINJA GLASA

Anka Mrak-Taritaš: ‘Prenamjeni zelenih površina u korist gradnje u Zagrebu mora doći kraj‘

‘Više nikad ne smije se dogoditi da se građani ‘rukama i nogama‘ bore za zelenilo i plansku gradnju, a da Gradska uprava ne sluša‘
Anka Mrak-Taritaš
 Nera Šimić/CROPIX

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš poručila je u nedjelju da prenamjeni zelenih površina u korist gradnje mora doći kraj. Istaknula je i da Zagreb mora čuvati zelene površine kao najveću vrijednost.

"Nijedan europski grad ne prenamjenjuje svoje zelene površine u korist gradnje i Zagreb to više ne smije činiti. Takvim ludostima mora biti kraj", rekla je Mrak-Taritaš na konferenciji za medije.

Zajedno s članovima inicijative “Zeleni Vrbani” obišla je to gradsko naselje, istaknuvši da su Vrbani samo jedan od primjera takve prenamjene.

Dodala je da se više nikad u Zagrebu ne smije dogoditi da se građani “rukama i nogama” bore za zagrebačko zelenilo i plansku gradnju, a da Gradska uprava ne sluša.

Zagreb, smatra Mrak-Taritaš, ima prostora za gradnju kojom bi se dobila nova vrijednost, poput devastiranog prostora Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici ili bivše tvornice Gredelj.

"Zelene površine su blago Zagreba i na njima se nema što graditi. Ostavimo ih za budućnost našoj djeci i unucima", poručila je.

Članovi inicijative "Zeleni Vrbani" upozorili su da su i mjesni odbor i vijeće gradske četvrti potpuno ignorirali prijedlog građana za uređenje parka na Vrbanima, a velikim problemom u tom zagrebačkom naselju smatraju izgradnju novih zgrada bez prateće infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2022 03:55