STRAH OD TREĆEG VALA

Arena više nema pacijenata, ali ostaje u pripravnosti: ‘Zabrinjava stanje u okolnim zemljama‘

To što je Arena prazna ide u prilog dobrim trendovima: pada broj novih slučajeva, pacijenata u bolnicama, ali i onih na respiratoru
 N.Djuric - Gjuro/KBC Sestre milosrdnice

U zagrebačkoj Areni, koja je posljednjih tjedana služila za prihvat srednje teško oboljelih od korone, više nema pacijenata, no dvorana ostaje u pripravnosti za slučaj potrebe, javlja N1.

'Trenutno u njoj nema pacijenata, ali je Ministarstvo zdravstva odlučilo da smještajni kapaciteti i dalje budu na raspolaganju u slučaju potrebe. Iako je u Hrvatskoj trend poboljšanja epidemiološke situacije, stanje u okolnim zemljama navodi na potrebu daljnjeg opreza glede zaraze korona virusom', kažu u Ministarstvu zdravstva.

To što je Arena prazna ide u prilog dobrim trendovima kad je korona u pitanju. Pada broj novih slučajeva, pacijenata u bolnicama, ali manje je i onih koji su na respiratoru.

'I daje treba biti oprezan jer u zemljama oko nas situacija nije idealna, možda su malo prerano popustili mjere. Moramo pratiti malo ozbiljnije situaciju s mutiranom virusom', rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Alemka Markotić, za Dnevnik Nove TV dodajući kako će popuštanje mjera sigurno biti postupno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:35