SKORO PA GOTOV

Asfaltiranje remetinečkog rotora pri kraju, u promet se pušta 9. siječnja

Ako članovi komisije nakon tehničkog pregleda 9. siječnja daju zeleno svjetlo, rotor će nakon godinu dana i tri mjeseca biti ponovno otvoren za vozače
 Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački bi rotor, prema trenutnim projekcijama, u siječnju trebao biti otvoren za promet, potvrdio nam je voditelj građevinskih radova Mile Lulić.

Kako nam je objasnio, u tijeku je asfaltiranje prometnica koje bi trebalo završiti do kraja ove godine kako bi 9. siječnja sve bilo spremno za tehnički pregled. Nakon što članovi komisije obave izvide i u slučaju da daju zeleno svjetlo, rotor će nakon godinu i tri mjeseca biti ponovno otvoren za vozače. No, puštanje rotora u promet ne znači da je radovima kraj.

- Završetkom prometnica i prebacivanje prometa s alternativnih pravaca na rotor možemo krenuti s uređenjem okoliša oko prometnica. Ujedno, nastavljamo s izgradnjom tramvajske pruge i instaliranjem svjetlosne signalizacije u podvožnjaku - rekao je Lulić.

Uređenje okoliša uključuje gradnju nogostupa uz zgradu Zrinjevca te Riječku ulicu, kao i sađenje zelenila, a svi bi radovi konačno trebali biti gotovi u travnju iduće godine.

- Radovi se odvijaju planski i vjerujem da ćemo sve stići napraviti - kaže Lulić.

Podsjećamo, radovi na rotoru počeli su u listopadu prošle godine i trenutno su u završnoj fazi. Vrijednost rekonstrukcije je 330 milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 272 milijuna, iz državnog proračuna još 48 milijuna, a iz gradskog proračuna izdvojeno je 11 milijuna kuna.

Dovršavanjem projekta iz rotora će se eliminirati 60.000 vozila, što je 60 posto dnevno protoka vozila tim najprometnijim kružnim tokom u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:43