ŽIVOT MU JE UGROŽEN

AUTO NALETIO NA VEPRA U ZAGREBU Sirota životinja zadobila je teške, po život opasne ozljede, zaposlenici ZOO vrta daju sve od sebe da ga spase

 Damir Skok /

Divlje svinje spadaju među divlje životinje koje žive u Gradu Zagrebu. Tako nastanjuju i Medvednicu, pa ih građani mogu sresti u područjima gdje se na stambena naselja naslanja priroda.

Zagrepčani već dobro znaju kako s divljim životinjama živjeti u skladnom suživotu, što podrazumijeva i dodatnu pažnju u prometu kad se voze cestama uz šume i kroz njih.

Nažalost, neke životinje, posebice one mlade, na prometnicama znaju stradati. Takav slučaj u četvrtak ujutro zabilježilo je Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Oko 11 sati na poziv III. policijske postaje Zagreb iz Dubrave terenska ekipa Skloništa stigla je do Štefanovca preuzeti od policajaca mladu divlju svinju, tešku pedesetak kilograma, na koju je naletjelo vozilo.

Vepar ima ozljede na stražnjem dijelu tijela i životno je ugrožen. Trenutačno je u karanteni i oporavak mu je neizvjestan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:37