PROMETNI BILTEN

Auto pokosio dječaka na Trešnjevci, djevojku na Ilici, još dvoje pješaka u Zaprešiću...

Na maloljetnika koji je na Trešnjevci neoprezno pretrčavao kolnik, ne koristeći obilježeni pješački prijelaz, naletio je automobil
 Ilustracija/Ronald Gorsic/CROPIX

U petak oko 9.50 sati na Trešnjevci, maloljetni pješak neoprezno je pretrčavao kolnik Županjske ulice iz smjera juga u smjeru sjevera, na mjestu gdje to nije dopušteno, ne koristeći pritom obilježeni pješački prijelaz, kad je na njega naletio osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak.

Liječnička pomoć maloljetniku je pružena u Klinici za dječje bolesti Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Biciklist stradao zbog neprilagođene brzine

Također na Badnjak, ali oko 13.10 sati na području Maksimira, 55-godišnji biciklist stradao je dok se vozio južnom kolničkom trakom Markuševečke ceste, dijelom kolnika na kojemu ne postoji obilježena biciklistička staza ili traka.

Dolaskom do lijevog nepreglednog zavoja, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad biciklom te zajedno s istim pao na tlo. Liječnička pomoć 55-godišnjaku pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Vozio pod utjecajem alkohola i naletio na dvoje pješaka

Istoga dana oko 20 sati na području Zaprešića, 34-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,09 g/kg upravljao osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice bana Josipa Jelačića u smjeru juga.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Stjepana Fabeka, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza na cesti gdje se prometom pješaka ne upravlja semaforima, zbog neprilagođene brzine vozilom je naletio na 30-godišnjaka i 26-godišnjakinju, koji su prelazili kolnik na pješačkom prijelazu.

Oboje su završili u Kliničko-bolničkom centru Sestre milosrdnice, pješak s teškim ozljedama, a pješakinja s lakšim.

Prelazila cestu na crveno

A na području Črnomerca, oko 21.30 sati, 27-godišnjakinja je stradala dok je prelazila cestu, iako je na semaforu za pješake tad bilo upaljeno crveno svijetlo. Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, žena se kretala sjevernim nogostupom Ilice u smjeru zapada, a dolaskom do raskrižja s Mandaličinom i Vodovodnom ulicom, gdje se nalazi obilježeni pješački prijelaz sa semaforom, stupila je na kolnik Mandaličine ulice iako joj nije bilo upaljeno zeleno svijetlo.

Na nju je tad naletio osobni automobil osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak krećući se u smjeru juga, dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svijetlo.

Liječnička pomoć ozlijeđenoj pješakinji pružena je u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:10