USKORO GOTOVA ISTRAGA

Bačićevi inspektori s USKOK-om u istrazi GUP-ova

USKOK I DORH užurbano rade na slučaju, a pomažu im i Bačićevi inspektori koji su od Skupštine zatražili uvid u originale karata GUP-a
Zagreb, 040907.Javno izlaganje o prijedlozima novog GUP-a od procelnika za prostorno uredjenje Ivica Fanjek, te postavljanje pitanja gradjana na Zagrebackom Velesajmu u 2. paviljonu, gradjani ispred urbanistickih planova grada Zagreba.foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Inspektori Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva prije nekoliko dana pismeno su obavijestili nadležne u Skupštini da žele, temeljem naloga USKOK-a dobiti uvid u originale GUP-ova i UPU-a koji su obuhvaćeni istragom DORH-a u aferi malverzacija oko ispravaka i izmjena prostornih planova, piše Zagrebancija .

Obzirom na fizičku veličinu tih karata, inspektori resora ministra Branka Bačića ne namjeravaju ih izuzeti iz Skupštine, već ih pogledati i napraviti službeni zapisnik koji bi postao dokazni materijal istrage.

Glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević nije nam željela ništa komentirati vezano za ovu akciju obzirom da je riječ o istrazi USKOK-a. No, neki naši sugovornici tvrde nam kako je ovaj potez dokaz da DORH i USKOK užurbano rade na ovom slučaju te kako činjenica da se traže uvidi u originale pokazuje da je riječ o završnoj fazi istrage.

ORIGINALNI ČLANAK PROČITAJTE NA PORTALU ZAGREBANCIJA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:00