UPOZORENJE S VRHA

Bandić direktorima: Prestanite biti playboyi i dopisivati se preko Facebooka

Bandić nije želio komentirati da je na poziv Sanadera naredio drugačiji raspored odvoza otpada već im je poručio da se prestanu dopisivati preko Facebooka
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Premijerki Jadranki Kosor želim sretan rođendan. Znam da joj nije lako i želim da kormilari još i bolje. Nije lako biti na čelu broda, lakše je kritizirati, ali to nikad ne radim - rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, upitan za komentar o radu hrvatske Vlade točno godinu dana nakon odlaska Ive Sanadera .

Ponovio je da će idući tjedan s premijerkom održati sastanak, kako bi “probudili zajedničke projekte”. Među prvima naveo je nabavu novih 60 kratkih niskopodnih tramvaja, istaknuvši da će zajedno s Vladom pronaći model za financiranje i zaposliti ljude, kako bi Gredelj i Končar napokon izašli na međunarodno tržište.

Bandić nije htio komentirati medijske napise kako je na poziv odbjeglog premijera naredio Čistoći drugačiji raspored odvoza otpada , upozorivši “gospodu iz Holdinga da se prestanu dopisivati s građanima preko novina ”.

- Ne zabavljajte javnost svojim izjavama, prestanite biti playboyi i radite svoj posao. Prestanite se dopisivati preko Facebooka - poručio je danas nakon potpisivanja kolektivnog ugovora za zaposlene u predškolskim i kulturnim ustanovama, te knjižnicama u vlasništvu Grada Zagreba.

Novim potpisanim ugovorima zagrebačka Gradska uprava uštedjet će 117 milijuna kuna na plaćama, regresu i božićnici zaposlenika. Ljubica Pilić, glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Anita Car, predsjednica Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske, i Božena Strugar, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju, izrazile su zadovoljstvo kolektivnim ugovorima, istaknuvši kako se smanjenje regresa i božićnice odnosi samo na ovu godinu.

Tako će regres za oko 7.000 zaposlenika ove godine biti 2.000 kuna, a božićnica najmanje 500 kuna, ovisno o punjenju proračuna.

- Plašim se onog što se događa na lokalnoj razini. Počela su otkazivanja kolektivnih ugovora, podneseni su zahtjevi za smanjenje plaća. Svjesni smo te situacije, nije riječ o političkim hirovima već o krizi. Ovaj nemili posao, pregovaranje, obavili smo s najmanje žuči - rekla je Ljubica Pilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 20:55