MINISTARSTVO POTVRDILO

Bandić dobio bitku: Cijene vrtića odredit će se prema primanjima kućanstava

U svom je mišljenju i Ministarstvo financija potvrdilo da je odluka Skupštine zakonita, no da predlagatelji trebaju uskladiti proračun i odluku
 Sunara/CROPIX

Cijene vrtića koje su zadale niz muka roditeljima mališana i zbog kojih su prosvjedovali ipak se neće promijeniti! Cjenik ovisan o primanjima članova kućanstva i nakon pola godine prepucavanja gradske vlasti – ostaje po Bandićevom, piše Večernji list . Stoga se dokumenti po kojima će se odrediti cijena boravka djece u vrtićima mogu predati još dva dana!

Iako su tri ministarstva – nadležna za upravu, obrazovanje i financije – potvrdile legalnost odluke koju su predložili klubovi zastupnika SDP-a i HSU-a, Tatjane Holjevac i HNS-a, a po kojoj bi roditelji, kao i prijašnjih godina, jaslice plaćali 200, a vrtiće 400 kuna, to se neće primijeniti jer bi se morao mijenjati proračun.

U svom je mišljenju i Ministarstvo financija potvrdilo da je odluka Skupštine zakonita, no da predlagatelji trebaju uskladiti proračun i odluku. To je neizvedivo jer zastupnici nemaju uvid u operativni dio proračuna i ritam trošenja novca po stavkama. Gradonačelnik Bandić, kako već ponavlja pola godine, proračun neće mijenjati i pri tome je ostao.

Tekst u cijelosti pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:26