MARLJIVI GRADONAČELNIK

BANDIĆ KOMENTIRAO TERASE NA CVJETNOM I OPTUŽBE PALADINO, UREŠENJE BRITANCA I FONTANE: 'Pa ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu'

 HANZA MEDIA

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je punih vrećica izašao s 'Dana hrane i tradicijskih proizvoda' u Boćarskom domu, i komentirao optužbe koje je zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino jučer iznijela o aferi Cvjetni trg.

"Ne bi ja komentirao mladu damu Paldino. Svaki djelatnik u gradu a ima ih 24.000, treba čuvati svoje dostojanstvo, dostojanstvo svojih kolega i dostojanstvo gradonačelnika, a onda će i gradonačelnik čuvati njihovo i svoje dostojanstvo'.

Kada se god trese zemlja onda nešto i iziđe iz zemlje", rekao je Bandić najavljujući skorašnje sankcije.

"Imam još jedan razlog da to ne komentiram previše, a to je je osobno prijateljstvo s prof. Paldinom (suprugom Zrinke Paladino) pa me, molim vas, suzdržite. Što se tiče ovoga na Cvjetnom trgu ja sam rekao da ću ukloniti terase i one su uklonjene, a idući tjedan će snositi sankcije oni koji su to učinili".

"Najbitnije je da smo sada tamo napravili reda i da terase više nisu tamo", zaključio je gradonačelnik, a na pitanje novinara jesu li optužbe Z. Paladino točne rekao je da i on sam ima "ponekad pravo bioti samozatajan", i dodao:

'Od arhitekata grada i države naručio sa jedan projekt oplemenjivanja javnih prostora u gradu Zagrebu koji treba imati svoju estetsku, funkcionalnu i povijesnu dimenziju'.

Na pitanje novinara smatra li sebe odgovrnim za kaos na Cvjetnom trgu odgovorio je, "Pa ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu".

Zašto je u samo 24 sata promijenio mišljenje o terasama?

"Ja sam regirao isto. Ukoliko je poštovana procedura i zakon, rekao dam da će sve biti u redu, ukoliko nije - da će biti ukonjenene'.

Komentirao je i uređenje Britanskog trga, koje je u tijeku:

"Britanac će biti najljpša mala šetnica i odmorište za građane".

Na prijedlog da novac koji se troši za fontane možda treba negdje drugdje usmjeriti, Bandić je poručio: "Kad idete pored fontana ne morate ih gledati, okrenite glavu. Ujedno, 80 posto građana je za fontane, radio sam anketu. Ako mi ne vjerujete, napravite svoju'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. siječanj 2022 06:47