BORBA S VIRUSOM

Bandić: ‘Krećemo s antigenskim testiranjem u 15 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola‘

Testiranje će provoditi djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 30. studenog do 4. prosinca
Milan Bandić
 Damir Krajač/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavio je danas kako u ponedjeljak počinje masovno antigensko testiranje na koronavirus u 15 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola.

"Grad Zagreb, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada, provest će preliminarno istraživanje o prevalenciji koronavirusa među učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

Testiranje antigenskim testovima provodit će djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 30. studenog do 4. prosinca u 15 škola Grada Zagreba. U svakoj od 15 škola, 8 osnovnih i 7 srednjih, testirat će se po 120 učenika, uz prethodnu suglasnost roditelja, te 20 zaposlenika, metodom slučajnog odabira.

Cilj testiranja jest na reprezentativnom uzorku dobiti informacije o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama temeljem kojih će se određivati daljnje epidemiološke mjere u školama Grada Zagreba", objavljeno je na Facebooku zagrebačkog gradonačelnika.

Podsjetimo, ovaj je tjedan na 12 lokacija širom Zagreba počelo besplatno antigensko testiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2020 18:16