ZA VUKOVAR

Bandić kupio čak 35.316 lampaša: ‘Mjesni odbori moraju ih večeras podijeliti građanima‘

Predsjednicima mjesnih odbora u Zagrebu, kojih je u glavnom gradu Hrvatske 218, jučer je stigla obavijest
Arhiva
 Ronald Goršić/CROPIX

Predsjednicima mjesnih odbora u Zagrebu, kojih je u glavnom gradu Hrvatske 218, jučer je stigla obavijest da im stižu 162 lampaša koje trebaju podijeliti građanima.

- Obavještavamo Vas da će nam sutra, 17. studenog 2020., u gradsku četvrt biti dostavljeni lampaši za podjelu građanima povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - stoji u dopisu Grada Zagreba koji je na svom Facebooku objavio nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Renato Petek.

- Molimo Vas da sutra, 17. studenog, u vremenu od 13 do 17 sati u Gradskoj četvrti preuzmete 162 lampaša za svoj mjesni odbor te da na prostor mjesne samouprave postavite obavijest građanima - piše na kraju dopisa.

Grad Zagreb tako je građanima darovao čak 35.316 lampaša, a Renato Petek je nabavu povezao s nedavnom smjenom direktora Gradskih groblja Patrika Šegote koji je morao otići zbog afere s kućicama.

- Više od 35.000 lampaša kupio nam je Bandić kako bismo dostojanstveno obilježili Dan sjećanja na žrtve rata. Je li to Šegoti ili nekom njegovom frendu ostao na lageru višak lampaša pa se jučer organizirala stihijska akcija bez jasnog cilja? Mjesni odbori moraju lampaše večeras podijeliti građanima, ali bez upute gdje i kada da ih građani postave i upale, uz Vukovarsku ulicu ili doma u prozor? Još čekamo naputak našeg vizionara gradonačelnika o cilju ove akcije kao i njenim troškovima - napisao je, među ostalim, Petek na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:07