RAZVRSTAVANJE OTPADA

BANDIĆ LJUT ZBOG PONIŠTENJA NATJEČANJA 'Razreži madrac u osam dijelova i baci ih u kontejner'

Zagreb, 270914.Trg bana Josipa Jelacica.Igraci i vodstvo kosarkaskog kluba Cibona zajedno sa gradonacelnikom Zagreba Milanom Bandicem promoviraju akciju I ja sam pomogao. Akcijom se pokusava vratiti stari sjaj kluba te potaknuti navijace na kupnju godisnjih ulaznica. Na fotografiji: Milan Bandic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Grad Zagreb poništio je natječaj za nabavu kontenjera za zbrinjavanje različitih vrsta otpada koji su neophodni da bi se uvelo recikliranje otpada u gradu.

Kako je danas objasnio gradonačelnik Milan Bandić, to je učinjeno zbog proceduralnih razloga jer si "gradska uprava i Ured za nabavu ne smiju dopustiti da i zarez bude pogrešan".

Osim razloga poništenja natječaja, Andriju Mikulića iz HDZ-a zanimala je i uloga reciklažnih dvorišta budući da on sam nije nigdje mogao odložiti madrac.

- U reciklažnom dvorištu su mi rekli da oni više takav otpad ne prikupljaju jer nemaju kamo s njim - objasnio je Mikulić.

Gradonačelnik mu je odgovorio kako odlukom "bajnog ministra Zmajlovića" Grad Zagreb na Jakuševac može voziti samo miješani komunalni otpad.

- No mi vozimo sve. Zavirite u kontejnere. I staklo, i baterije, pelene, uloške, gume, papir. Na Jakuševac ide 90 posto otpada. Neka mi sad Ministarstvo ponovno napiše kaznu - odgovorio je Bandić, i poručio Mikuliću da madrac izreže na osam djelova i baci ih u kontejner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 18:41