POSLJEDICE KRIZE

Bandić najavio smanjenje plaća u Gradu: 'Želio bih vjerovati da zadnja cjelovita plaća nije ona za ožujak, ali teško da će se to dogoditi'

Milan Bandić
 Admir Buljubasic / POOL / HINA / CROPIX

Na redovnoj dnevnoj konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak, osim o stanju u Zagrebu oko pandemije koronavirusa i posljedica potresa, gradonačelnik Milan Bandić govorio je i o plaćama.

- Želio bih vjerovati da zadnja cjelovita plaća nije ona za ožujak, koju smo isplatili u travnju, dan ili dva prije Uskrsa, ali teško da će se to dogoditi. Krajem ovoga tjedna otvaramo pregovore sa socijalnim partnerima, morat ćemo ići na kresanje primanja na svim razinama u Gradu Zagrebu. Koliko i kako, bit ćete informirani - izjavio je Bandić te dodao kako će se oko postotka smanjenja plaća voditi socijalnom skalom.

- Teret krize moramo što ravnomjernije rasporediti. Ne možemo 10, 15 ili 20 posto linearno udariti svima. Ne može se svima skinuti 20 posto, ne može se onima koji imaju šest tisuća i onima od 19.000 kuna skinuti isto. Dijelit ćemo sudbine običnih ljudi - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:20