GRADSKA SKUPŠTINA

Bandić o Dinamovom stadionu: Nije vrijeme za velebna betonska zdanja

 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - „Što se mene tiče, do kraja ove godine podvući ćemo crtu i odlučiti što ćemo s izgradnjom Dinamova stadiona u Maksimiru“ - najavio je gradonačelnik Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine koja je u tijeku.

Priznaje da nije vrijeme za velebna betonska zdanja, no kako ističe, projekt izgradnje stadiona odvijat će se u tri faze. Prva, dakako, podrazumijeva izgradnju pomoćnog stadiona na Kajzerici za 18.000 posjetitelja, a potom će se odlučiti što i kako dalje s obnovom maksimirskog stadiona.

Dinamov stadion, u koji je u proteklom razdoblju uloženo 470 milijuna kuna, kako sada stvari stoje, još će dugo biti samo hrpa betona, željeza i stakla.

Nije poznato ni koje je financijske uvjete pred Grad Zagreb postavio austrijski konzorcij Alpine Bau, koji je na natječaju dobio posao rekonstrukcije stadiona.

Gradonačelnik Milan Bandić postavio si je još jednu zadaću koju namjerava ispuniti do kraja ove godine - ako je pitati gradonačelnika, koji ističe da nije operativac pa i ne nosi odgovornost - u tom će razdoblju biti prodani svi stanovi u zagrebačkom naselju Sopnica - Jelkovec.

Nije razjasnio kako to planira ostvariti, ali je dodao da se cijene kvadrata stanova (1295 eura po četvornom metru) neće spuštati.

'Polovicu novaca od Zagreb.hr-a dati Radiju 101'

Zastupnici Josip Kregar, Velimir Srića i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor predlažu da se polovica proračunskih sredstava namijenjenih dvotjedniku Zagreb.hr (oko 10 milijuna kuna godišnje), namjeni Radiju 101 koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji.

- Smatramo da se dio novca treba dati i neovisnom mediju, budući da je Zagreb.hr bilten koji više služi kao propaganda izvršne vlasti - kazao je Kregar na izvanrednoj konferenciji za novinare koju je sazvao u Gradskoj skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:45