Bandić o kandidaturi: Imam malu tremu

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predao je poslijepodne u pratnji predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, te predsjednice gradske organizacije HSU-a, koalicijskog partnera SDP-a u Zagrebu, Višnje Fortune, svoju kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima i izjavio da očekuje osvajanje mandata u prvome krugu. Kandidaturu je zaprimio predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Đuro Sessa, a Bandić je zajedno sa suradnicima donio 45.586 potpisa.



I kandidat koalicije HDZ-HSLS-HSS Jasen Mesić u pratnji kandidata za dogradonačelnička mjesta Darinka Kosora (HSLS) i Darka Vuletića (HSS) predao je kandidaturu i nešto više od 26 tisuća potpisa.



više iz rubrike
ZAGREB
Listu za Gradsku skupštinu predao je i Radimir Čačić, predsjednik Hrvatske narodne stranke, koja je za gradonačelnika podržala kandidaturu nezavisnog kandidata Josipa Kregara. Isto su učinili i nezavisna kandidatkinja Tatjana Holjevac, Zlatko Klarić (ASH i DSU), Antun Kljenak (HSP) i Stipe Tojčić.

 

Bandić je novinarima izjavio kako očekuje kako će zajedno sa sugrađanima "Zagreb uvesti u krug europskih metropola" i pobijediti već u prvom krugu. Na upit boji li se pobjede nezavisnog kandidata Josipa Kregara, odgovorio je kako u fer političkoj utakmici želi "uspjeh svima, a sebi malo veći". "Neka bude fer i korektno i bit će sve u redu", dodao je. Upitan ide li na sve ili ništa, odgovorio je kako nikada nije igrao na sve ili ništa, pa ni sada, kada na izbore ide po četvrti puta. "Priznajem da imam malu tremu, ali to je zbog respekta i uvažavanja mojih sugrađana s kojima sam zajedno realizirao projekte", dodao je Bandić. Milanović je, na upit novinara, rekao da "sigurno neće zamrznuti saborski mandat" ukoliko osvoji i mjesto u Gradskoj skupštini, već će vrlo aktivno sudjelovati u njenom radu.



Čačić je novinarima izjavio da u Zagrebu HNS mora ostvariti "rezultat koji će jamčiti kontrolu izvršne vlasti, bez obzira tko ju obnašao". "Uvjerenja smo da je u proteklom mandatu samo HNS bio odgovorna i ozbiljna opozicija sadašnjoj, nama neprihvatljivoj, i netransparentnoj vlasti", rekao je Čačić dodavši da se trenutačna Gradska skupština sastoji od "gospodina Bandića i njegovih 47 prijatelja".



Kandidat ASH-DSU Zlatko Klarić pozvao je Državno izborno povjerenstvo da provjeri liste nekih kandidata jer je, kaže, bilo slučajeva da su se liste prepisivale, ali nije precizirao koje su to. "Mi nemamo ni kumove niti sponzore i nakon izbora nećemo biti nikome dužni", naveo je Klarić.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:29