PUCNJAVA U ZAGREBU

BANDIĆ O LJUDIMA KOJI SU PROSVJEDOVALI U VUKOMERCU 'To je čopor pijanaca! Imali su krvave oči... Što je bilo s mojim autom? Ništa!'

 
Milan Bandić
 Ronald Gorsic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je komentirao dramatične događaje u naselju Vukomerec gdje su ga jučer napali bijesni roditelji djece koja pohađaju osnovnu školu pokraj koje se u srijedu dogodila pucnjava.

Podsjetimo, gradonačelnika Bandića, koji je također došao na mjesto događaja, gdje je sudjelovao na sastanku s predstavnicima roditelja, policije, škole i Ministarstva obrazovanja u školskoj zgradi, okupljeni su jučer po izlasku sa sastanka gađali jajima i vrijeđali uz povike ‘Evo ti tvojih birača’, 'Majmune' i 'Vodi si ih doma', a sve garnirano uz pregršt psovki.

Situacija je bila užarena i prilično napeta, Bandiću nisu dali da dođe do riječi i da kaže što je dogovoreno na sastanku. Nezadovoljni roditelji su mu rekli da štiti obitelj koja je sudjelovala u oružanom obračunu jer su kumovi, na što je Bandić izjavio da je on kum sa svima u Zagrebu.

Bandić je rano jutros novinarima rekao kako se "osjeća odlično". - Izabrali su krivu metu. Nikada me nitko nije čuvao niti će me čuvati. Tamo je došlo par pijanaca, par ljudi krvavih očiju kao dželati, to je sastavni dio posla. Imali smo kvalitetan sastanak, ali mislim da policija nije u potpunosti odradila svoj dio posla, u pravnoj državi svatko treba raditi svoj posao. Što je bilo s automobilom? Ništa, nije bio razbijen, sve je u redu, to su obični pijanci. Dijelim te pijance od poštenih građana Vukomerca...

Ondje odlazim opet danas u 17h. Bit će to piknik s djecom i neće me nitko čuvati. Oni su hrabri kad se napiju i u čoporu. A ja ih pozivam pojedinačno da dođu u Bužanovu svako jutro u pola šest k meni. Nitko se neće iseljavati nego će oni koji su napravili izgrede odgovarati. Molim vas da ne radimo cirkus od grada. Grad nije slučaj niti će biti. Ako je netko napravio problem neka odgovara. Neka ga policija obradi i privede sudu - poručio je Bandić.

Na prozivke roditelja da su u Vukomercu pucali "njegovi kumovi", Bandić odgovara: - Dajte, molim vas, kakvi kumovi!? To je cirkus. Ja imam 156 kumova, ali ni jednog nemam u Vukomercu.

Odgovorio je i na pitanje kako se osjećao jučer u automobilu. - Odlično! Ja nisam previše hrabar, ali nisam ni kukavica. Ne možete protiv čopora i bedaka. Molim roditelje za strpljenje, a policiju da odradi svoj dio posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:15