ODGOVORIO KRITIČARIMA

BANDIĆ O UKLONJENOJ MAGNOLIJI S TRGA ŽRTAVA FAŠIZMA 'Taj trg će imati dvaput više magnolija, dvaput više sveg ostalog drveća i bit će triput ljepši'

Milan Bandić na sjednici Skupštine Grada Zagreba
 Bruno Konjević / Hanza Media

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odbacio je u srijedu zahtjev inicijative Vratite magnoliju da se obustave radovi na Trgu žrtava fašizma kako bi se zaštitio tamošnji biljni fond, ustvrdivši da će taj trg nakon preuređenja biti tri puta ljepši i imati dva puta više magnolija.

"Što se tiče 'džamije' i Trga žrtava fašizma tri puta će biti ljepši nakon uređenja i dva puta više će imati magnolija i dva puta sveg drugog drveća koje je tamo bilo", rekao je Bandić.

Najavio je da će osobno posaditi prvu magnoliju za šest mjeseci kada se trg bude hortikulturno uređivao. Također je rekao da će sutra ujutro na potezu od Držićeve do Zavrtnice u Branimirovoj ulici Grad posaditi 60 vretenastih hrastova.

Komentirajući jutrošnje puknuće cijevi u zagrebačkom naselju Svetice, Bandić je rekao da će do ponoći sve biti riješeno. "Je li pukla sada neka cijev u gradu dok razgovaramo - ne znam, nadam se da nije, ali sukcesivno svakih 10 do 15 dana negdje nešto popusti, što zbog dotrajalosti, jer godinama nije ulagano u infrastrukturu, a negdje i zbog tlaka koji naglo skoči. Ali evo svi građani imaju vodu, a do ponoći će biti popravljeno", rekao je Bandić nakon potpisivanja ugovora s ministrom državne imovine o zamjeni nekretnina iz državnog vlasništva u vlasništvo Grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:20