GRADONAČELNIKOVA PRESICA

BANDIĆ OTKRIO NIŽE CIJENE, ALI I NAJAVIO 'Od svibnja će se plaćati parking u cijelom gradu'

Bandić je najavio da će do svibnja Odjel za promet sa svim službama i Zagrebparkingom predložiti Gradskoj skupštini uvođenje 4. i 5. zone i stavljanje u sustav naplate parkiranja cijeli Zagreb
 Goran Mehkek / CROPIX

Od srijede se snižavaju cijene parkinga u Zagrebu: sat vremena će u prvoj zoni koštati šest, u drugoj tri i u trećoj zoni kunu i pol. Na konferenciji za medije gradonačelnik Milan Bandić novinarima je pojasnio kako je došlo i do smanjenja cijene parkinga u garažama te cijene godišnjih karata.

- Do sada smo imali poluprazne garaže i visoke cijene. Sada su formirane nove cijene, no moguće je da će se i one mijenjati. Pratit ćemo situaciju na terenu i u skladu s tim reagirati - rekao je Bandić.

Cijena komercijalnih karata također pada: s 1200 na 800 kuna u prvoj zoni, 600 na 400 kuna u drugoj zoni te s 240 na 150 kuna u trećoj zoni. Jedina cijena koja se nije korigirala je ona povlaštene, stanarske karte u prvoj zoni, koja ostaje 100 kuna. No, padat će cijene u drugim zonama: stanari u drugoj i trećoj zoni plaćat će po deset kuna manje.

Dnevne će karte također pojeftiniti: u prvoj će zoni koštati 100, drugoj 60, a trećoj 20 kuna.

Smanjuju se cijene i u garažama, pa će sat vremena u garaži na Kvaternikovu trgu, Tuškancu i Gorici (u Martićevoj ulici) koštati četiri kune, a na Langovom trgu, klinici Rebro i u Petrinjskoj ulici bit će kunu skuplja. Najjeftija je garaža na Svetice, u kojoj će sat vremena parkinga koštati dvije kune.

- Do svibnja će odjel za promet predložit Gradskoj skupštini uvođenje 4. i 5. zone. Cijena parkiranja će u njima biti simbolična, između sedam i devet kuna mjesečno. To ćemo uvesti zato što želimo ravnomjerno pokriti cijeli grad - istaknuo je Bandić.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 17:49