OBRAT U SKUPŠTINI

Bandić povukao svoj prijedlog: Nova cijena vrtića bit će 500 kuna?

 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zastupnicima Gradske skupštine jučer poručio da se pomire s novim cijenama dječjih vrtića, danas je na sjednici ipak povukao točku s dnevnog reda prema kojoj bi cijena vrtića iznosila i do 2000 kuna , pa zastupnici o njoj neće ni raspravljati.

Bandić se na tu odluku odlučio nakon što je koalicijska većina Skupštine, predvođena SDP-om, zatražila izradu detaljnijih kriterija za sudjelovanje roditelja djece u cijenama i uključivanje civilnih udruga kako bi se dodatno raspravilo o toj temi.

SDP je od gradonačelnika zatražio da se cijena vrtića formira po imovinskom, a ne dohodovnom cenzusu, što se ne može provesti u skorašnje vrijeme jer OIB nije u potpunosti zaživio. S obzirom na to da bi time odgodili poskupljenje vrtića, SDP bi u međuvremenu, potvrdilo su nam članovi te stranke, trebao predložiti nove jedinstvene cijene za dječje vrtiće i jaslice.

Prema nekim najavama, cijena bi trebala biti 500 kuna (za socijalno ugrožene i niže), o čemu su posljednjih tjedana intenzivno razgovarali i dogovarali s udrugama Rode i Vrtić za sve.

Zastupnici će danas raspravljati o darovanju zemljišta Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru, gdje bi se trebala produžiti Šoljanova ulica koja bi vodila do budućeg trgovačkog centra.

Nakon što je Bandić na prošloj sjednici Skupštine upravo zbog te odluke povukao sve točke dnevnog reda , jutros je sastavio novi prijedlog sporazuma s bolnicom prema kojemu se Grad, umjesto da bolnica podiže kredit za obnovu i izgradnju novih odjela, obvezuje novac osigurati u proračunu (za to je potrebno izglasati rebalans proračuna).

Upravno vijeće Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan sazvalo je sastanak danas u 13 sati, a SDP će nakon toga donijeti odluku hoće li pristati na potpisivanje sporazuma između Grada i bolnice. O toj točki dnevnog reda raspravljat će se tijekom današnje sjednice Skupštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:20