OŠTRA REAKCIJA

Bandić se obrušio na Stožer: ‘Stvari su izmakle kontroli, što oni rade, zašto se ne testira?‘

Zagrebački gradonačelnik smatra kako je do novog pogoršanja situacije došlo jer su se svi prerano relaksirali
Milan Bandić
 Ronald Goršić/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obrušio se danas na Nacionalni stožer civilne zaštite.

- Ne možemo biti zadovoljni. Što se dogodilo? Pogriješili smo. Ja tu i sebe trpam jer nisam dovoljno vikao. Prerano smo se relaksirali. Poznajući naš mentalitet, mi smo to jedva dočekali. Rezultat je toga što imamo danas. Bitnije je zdravlje ljudi od bilo koga od bilo čega. Pa i od izbora. Sada pokušavamo malo ić na rikverc, no stvari su izašle iz boce. Postavlja se pitanje zašto se smanjio interes za testiranje? Što rade drugi? Što radi centralni stožer? - zapitao se Bandić, javlja Dnevnik.hr..

- U Zagrebu živi 17 posto stanovništva, a jučer je 40 posto ispitanih bilo iz Zagreba. Sad imamo situaciju kao iz srpskog filma - selo gori, a baba se češlja", rekao je.

Pokazao je i hrpu papira za koje kaže da je u zadnjih sedam godina slao različitim vladama kako bi se spasio Imunološki zavod, ali da se do sad ništa nije napravilo.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar rekao je da se pogriješilo kad se išlo na manji broj testiranja. Smatra da su broj trebali povećati pogotovo kad su se granice otvorile, piše Dnevnik.hr..

Na pitanje u koliko noćnih klubova su se zaraženi kretali, rekao je kako gotovo da i nema kluba u kojima nije bilo zaraženih osoba. Tražit će i revidiranje odluke po kojoj u zatvorenom klubu smije biti najviše 350 ljudi, odnosno predložit će da se broj prilagodi površini zatvorenog prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:42