INCIDENT

Bandić Tedeschija mlađeg nazvao ‘mulcem‘, on mu uzvratio: ‘Uništio si grad‘

Zasad je upitno jesu li Bandiću uopće upućene ozbiljne prijetnje, tvrde izvori Jutarnjeg
Milan Bandić i Emil Tedeschi
 Cropix

Prije više od dva mjeseca, kako je u utorak objavljeno u medijima, na cesti u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni dogodio se incident u prometu u kojemu su sudjelovali gradonačelnik Milan Bandić, kojega je vozio suradnik Robert Ljutić, i Emil Tedeschi, 24-godišnji sin istoimenog hrvatskog poduzetnika iz Atlantic grupe.

Nakon toga Bandić je protiv mlađeg Tedeschija podnio kaznenu prijavu policiji optužujući ga za prijetnje i ugrožavanja života.

Prijava

Incident se dogodio u svibnju, a prema Bandićevoj izjavi koju je objavio Nacional, Tedeschi ga je tada “naganjao ogromnim blindiranim autom”.

Bandićev suradnik Ljutić dodao je da je mladić gradonačelniku prijetio i nazvao ga klošarom. U prijavi policiji Bandić je ustvrdio da mu je život bio ugrožen namjerno obijesnom vožnjom te da je zbog straha potražio liječničku pomoć.

Iz zagrebačke policije u utorak nije bilo moguće doznati više detalja o ovom događaju. Potvrdili su samo da su zaprimili prijavu.

Prepirka

No, kako smo neslužbeno doznali, dosad provedene radnje baš i ne potvrđuju najozbiljnije navode iz prijave. Prema našim izvorima, zasad je više nego upitno jesu li Bandiću uopće upućene ozbiljne prijetnje i je li ga prijavljeni vozač uistinu “naganjao” po cesti i na taj način ugrozio njegovu sigurnost.

Da bi se zapravo moglo raditi o incidentu koji bi teško mogao ući u sferu bilo čije kaznene odgovornosti govore i informacije koje je objavio list 24sata pozivajući se također na neslužbene izvore bliske istrazi.

Prema toj verziji događaja, Tedeschi je kroz prozor svog auta upozorio drugog vozača, bio je to Ljutić, da pazi kako vozi jer se, smatrao je, nepropisno prestrojavao. Počela je prepirka, u koju se uključio i Bandić nazvavši Tedeschija “mulcem”, dok mu je navodno Tedeschi uzvratio riječima: “A što se ti javljaš, uništio si cijeli grad!”.

Upravo u takvom tonu u utorak se na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite Bandić kratko osvrnuo na spomenuti incident.

“Vidite da je gradonačelnik živ i zdrav, pojedinačni bedak na ulici neće me smetnuti da radim svakodnevno...”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:32