PITANJA BEZ ODGOVORA

Bandić tijekom rasprave s Čovićem na Gradskoj skupštini: Šta mi fali. Još sam normalan

Gradonačelnik je na pitanje o podmirenju duga Ciboni rekao kako je dužnost Grada pomoći tom klubu
 Admir Buljubašić/CROPIX

Aktualac Gradske skupštine obilježio je verbalni sukob gradonačelnika Milana Bandića i Ive Čovića, predsjednika Uprave Holdinga, piše portal Zagrebancija .

Čović je iskoristio priliku kako bi za govornicom uzvratio Bandiću na optužbe za neodgovornost i nerad. Naime, gradonačelnik je situaciju u Holdingu opisao nazivom srpske serije: Selo gori, a baba se češlja.

- Ja sam zadnji koji se češlja dok selo gori. Ako ništa drugo onda zbog frizure - rekao je Čović koji je inače ćelav (op.au.) te nastavio kako se češe ona koga svrbi. Na ovaj način je aludirao da su odluke gradonačelnika dovele Grad i Holding u probleme.

- Selo gori, a baba se češlja je sintagma neodgovornosti. Oni banče, a broj je šupalj - kazao je gradonačelnik.

Većina zastupnika pitanja je postavljala Čoviću, tako je Stanko Gačić (HDZ) pitao koji je kreditni rejting Holdinga. Čović je kazao kako rezultate za ovu godinu još nisu dobili ali očekuje da budu u rangu sa prošlogodišnjim. Prošle godine je rejting bio BB-.

- Prošle godine nam je jedan agencija zadržala rejting u razini 2009. dok je druga smanjila. U obrazloženju su naveli da su to učinili zbog zategnutih odnosa na relaciji gradonačelnik-Gradska skupština-Holding .

Za loš kreditni rejting još je optužio medije koji pišu o problemima u Holdingu. Čović (inače član SDP) iskoristio je ovu prigodu i za kritiku Vlade kazavši kako se državne tvrtke zadužuju ne bi li isplatili dobit državi za krpanje proračuna.

Margareta Mađerić (HDZ) je predsjednika Uprave Holdinga upitala koliko je ljudi zaposleno u toj tvrtci otkako je on došao na njezino čelo te kolike su plaće njegovih zamjenika i ostalog rukovodećeg kadra u Direkciji.

Čović je kazao će joj pisanim putem dati detaljne informacije. Dodao je kako je njegov ugovor javno objavljen na stranicama Holdinga te da je bruto iznos njegove plaće 33.000 kuna. Dodao je kako se broj zaposlenih iz godine u godinu smanjuje.

Na pitanje Alena Ostojića (HSLS) o problemu azbestnih krovova zagrebačkih škola gradonačelnik je kazao kako problema nema i ne treba dizati paniku. Istaknuo je kako azbest nije prijetnja za djecu sve dok se te ploče ne počnu mrviti. Dodao je kako je nekoliko tisuća objekata u gradu napravljeno tom tehnologijom uključujući i zgradu Gradske uprave.

- Zgrada Gradske uprave ima azbesta pa bi i svi koji tamo radimo trebali biti u opasnosti - kazao je Bandić i zaključio da opasnosti zapravo nema:

- Šta mi fali. Još sam normalan.

Spomenula se i Cibona, a pitanje je postavio Siniša Markulin (HSS). Zanimalo ga je zašto se iz gradskog proračuna izdvojilo 721.351 kuna za dugovanja bivšim igračima Cibone. Bandić je to propustio direktno odgovoriti, samo je rekao kako institucije moraju otkriti tko je napravio dug od deset milijuna eura u tom košarkaškom klubu.

- Da sam ja taj dug napravio, već bi me odavno strpali u Remetinec. Iz ove perspektive čini se da je stečaj najbolje rješenje, međutim, ja to neću dopustiti - rekao je Bandić i dodao kako je Grad preuzeo na sebe Cibonin kredit od 23 milijuna kuna, kao i dugovanja dvojici igrača, sve s ciljem spašavanja Cibone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 07:50