SPORAN DOPIS

BANDIĆ ZAPOSLENIKE GRADA POZVAO DA SE VRATE NA POSAO? Pročelnik Laco tvrdi: 'Ma ne, ovo je tek kontrolni mehanizam da znamo gdje je tko i što se radi'

 
 PIXSELL

Iako su zaposlenici Grada Zagreba od strane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ovih dana dobili dopis u kojem im se "nalaže angažman svih operativnih službi", u Gradu Zagrebu poručuju da je riječ o "kontrolnom mehanizmu, i da nikoga ne pozivaju da se vrati na posao", već da se vodi evidencija gdje je tko od zaposlenika.

Pročelnik Miro Laco kaže da je uz taj dopis poslana i tablica u koju se upisuje tko radi od kuće, a tko iz ureda te tko je na bolovanju ili godišnjem odmoru.

- Nipošto nije riječ o pozivu ljudima da se vrate na posao jer bi time išli protiv preporuka, ovo je tek svojevrsni kontrolni mehanizam da znamo gdje je tko i što se radi. Jer je već bilo nekih propusta - kazao je pročelnik Laco.

No, u spomenutom dopisu navodi se, pak, da se "...daje uputa da su svi službenici i namještenici izuzev gradskih upravnih tijela 'operative' obavezni biti na svojim radnim mjestima, izuzev osoba kojima je određena mjera samoizolacije, osoba pozitivnih na virus Covid-19 te osoba na bolovanju, rodiljnom i roditeljskom dopustu, godišnjem odmoru te plaćenom i neplaćenom dopustu".

Nadalje se u dopisu navodi sljedeće: "Službenici koji obavljaju administrative poslove pozivaju se na rad na radnom mjestu, organiziran tako da se pridržava provođenje mjera zdravstvene zaštite i držanje propisanog razmaka".

Međutim, pročelnik Laco pojašnjava da se to naravno ne odnosi na one zaposlenike kojih je, primjerice, nekolicina u uredima od manje četvornih metara.

- To ne bi bilo u skladu s mjerama zdravstvene zaštite - ističe pročelnik Laco.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:44